Stein i vei nærmer seg

Veiteknisk Institutt og Norsk Bergindustri har gleden av å invitere til en ny "Stein i vei" konferanse. Konferansen i 2013 vil bli arrangert på Radisson Blu Atlantic hotel i Stavanger den 14. og 15. mars.

Det er over 180 deltakere påmeldt.

Statssekretær Geir Pollestad i Samferdseldepartementet vil holde innledningsforedraget – og arrangøren antar at han vil snakke om innholdet i Nasjonal Transportplan som kommer rett etter påske.

Det blir tematiske bolker med overskrift "hvor skal veien gå?", "kortreist stein til vei" og "krav til stein i vei". Videre blir det egne delsesjoner hvor deltakere kan fordype seg i mer tekniske sider av hhv. asfalt eller byggeråstoffer.

Konferansen arrangeres i Rogaland, som er Norges største pukkfylke. Det produseres nesten tre ganger så mye pukk og grus her som i Nordland som kommer på 2. plass. Faktisk utgjør produksjonen i dette fylket ikke langt unna halvparten av totalproduksjonen i Norge, nesten 22 mill. tonn til en verdi av mer enn en mrd. kr. Svært mye eksporteres til landene rundt Nordsjøen – Rogaland står for 62% av Norges samlede pukkeksport. Det blir bedriftspresentasjoner fra lokale bedrifter, man får høre om Ryfast-prosjektet, samt om Norges første fylkesdelplaner for byggeråstoffer.