NCC må svare Konkurransetilsynet innen 5. mai

NCC Roads har fått frist frem til 5. mai for å svare på om selskapet skal godta gigantboten fra Konkurransetilsynet.

5. mars mottok NCC Roads Konkurransetilsynets endelige konklusjon i saken om ulovlig samarbeid i Trøndelag, og fikk et gebyr på 140 millioner kroner.

Både Konkurransetilsynets granskning og den interne granskningen i NCC konkluderer med at en person fra NCC, i tidsrommet 2005 - 2008, har drevet et ulovlig samarbeid med en konkurrerende virksomhet. Granskningene har vist at personen bevisst har skjult sine ulovlige handlinger, handlet illojalt og brutt NCCs verdier og etiske retningslinjer. Personen som står bak disse handlingene jobber ikke lenger i selskapet.

Fra samme dag NCC ble gjort kjent med at én av selskapets ansatte sannsynligvis sto bak prissamarbeid med en konkurrent har selskapet samarbeidet med Konkurransetilsynet. Tilsynsmyndighetene har fått tilgang til all relevant informasjon til sin etterforskning og NCC har presentert funnene i selskapets egen etterforskning for Konkurransetilsynet. NCCs interne granskning ble utført av Advokatfirma Ræder.

I det endelige vedtaket gikk Konkurransetilsynet bort fra at det har forekommet ulovlig samarbeid i Møre og Romsdal. Dette er i tråd med NCCs egen granskning.