Vurderer milliardutbygging på Torp

Eierne av Torp Sandefjord lufthavn har bestilt en utredning fra Asplan Viak som ser på hvordan flyplassen skal utvikles i årene fremover. Milliardutbygging av en ny terminal er et alternativ.

Til Finansavisen forteller administrerende direktør Gisle Skansen i Torp Sandefjord lufthavn at den pågående utvidelsen av terminalen til 180 millioner kroner ikke er nok. Han karakteriserer dette som brannslukking, og mener at flyplassen er i ferd med å vokse seg for store for de nåværende lokalene.

Styret i det delvis offentlig eide selskapet har derfor bestilt en rapport fra Asplan Viak som skal belyse forskjellige ekspansjonsmuligheter. Et av alternativene er å bygge et helt nytt terminalbygg på en annen del av flyplassen, og deretter flytte all aktivitet over i det nye bygget.

- Ny terminal på østsiden gir fascinerende muligheter for ny vekst. Samtidig kan tilknytningen til E18 bli smidigere, og vi kan potensielt integrere flyterminal og togstasjon, sier Skansen til avisen.

Han bekrefter at det dreier seg om en milliardinvestering dersom det skal bygges nytt terminalbygg, og at deler av finansieringen kan komme i form av nye eiere.

Asplan Viak-rapporten skal være ferdig før sommeren.