Utvidet nettside for uavhengig kontroll

Det nye nettstedet der aktører som utfører uavhengig kontroll kan registrere seg, er utvidet.

I midten av januar lanserte Holte nettstedet www.uk.no hvor de som trenger kontrollører kan finne frem til de som utfører tjenestene.

Ved første lansering var det elektroniske verktøyet for selve gjennomføringen av uavhengig kontroll tilpasset kontroller i tiltaksklasse 1. Nå er verktøyet videreutviklet og nettsiden kan brukes til gjennomføring av alle kontrollområder og tiltaksklasser.

- At vi nå har fått på plass skjemaer, kontrakter, sjekklister for alle kontrollområder og tiltaksklasse 2 og 3, gjør nettsiden til et komplett verktøy for alle som utfører kontroll, sier prosjektleder Oddbjørn Skauge i Holte i en pressemelding.

Siden lansering har 400 kontrollører valgt å registrere seg, og profilere sine tjenester for uavhengig kontroll på nettedet.

Interessen rundt uavhengig kontroll har vært stor siden de nye retningslinjene ble innført.

- Retningslinjene har til tider vært utfordrende å få oversikt over. Vår oppfatning er at det har vært stor interesse for informasjon om hvordan denne loven praktisk skal gjennomføres, sier markedsdirektør Christina Jonstang i Holte.

Siden mars i fjor har Holte kurset over 2000 aktører over hele landet i uavhengig kontroll.

– Det at så mange har valgt å gå på kurs for å lære om uavhengig kontroll, samt registrere seg på nettsiden vår, er etter vårt skjønn et sterkt signal om at næringen tar denne lovendringen på alvor, avslutter Christina Jonstang.