E18 Sky-Langangen Årets Anlegg 2012

På ByggeGallaen, som er en del av Byggedagenen i Oslo, ble prosjektet E18 Sky-Langangen kåret til vinner av Årets Anlegg 2012.

Det flotte veiprosjektet vant frem i en tett konkurranse med prosjektene E39 Kvivsvegen, Geitvika-Grodås og Turistvegprosjektet Trollstigplatået i Rauma, Møre og Romsdal.

Prisen ble delt ut i en fullsatt Sonja Henie-sal på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo onsdag kveld.

- Prosjektet er utført på en forbilledlig måte og er et godt eksempler på flott anleggsprosjekt, sier juryformann Gustav Pillgram Larsen.

Vinneren er et anleggsprosjekt som er fremragende gjennomført i alle ledd.

- Det har vært en smidig og effektiv byggherreorganisasjon og et arbeidsfelleskap som på imponerende vis har evnet å utnytte hverandres spisskompetanse og kapasitet. Prosjektet fremstår som et forbildeprosjekt – høy kvalitet, rekordrask gjennomføring, høy fokus på HMS i alle ledd – og stor entusiasme. Prosjektet har betydelig samfunnsnytte – og tjener sin hensikt, legger Pillgram Larsen til.

Helhetlig vurdering
Juryen har flere kriterier å ivareta i sine vurderinger av prosjektet.

- Dette er ingen pris for arkitektur, men et ønske om å fremheve helheten, dvs hvordan prosjektet er planlagt og gjennomført fra a til å, understreker Pillgram Larsen. Juryen legger bl.a. vekt på at prosjektet har en dokumentert fremragende gjennomføring når det gjelder HMS, fremdrift, kvalitet og produktivitet, seriøsitet, samarbeid i byggeprosessen, forholdet til offentlige myndigheter/etater og universell utforming. Det fokuseres også på miljø-/energiløsninger, lokalisering og effektiv arealutnyttelse.

Juryen består av Gustav Pillgram Larsen, arkitekt Henriette Salvesen, direktør, Bjørn Erik Selnes, Statens vegvesen, adm. direktør Jon Sandnes, BNL, daglig leder Sverre Tiltnes, Norwegian Green Building Council, avdelingsdirektør Inger Margrete Skogseid i byggkvalitetsseksjonen Kommunal og Regional departementet og sjefredaktør Per Helge Pedersen i Byggeindustrien. Kommunikasjonsrådgiver Leo Nygænen er prosjektleder for konkurransen.

Fakta om prosjektet:
Sted: Sør for Larvik
Prosjekttype: 10,6 km firefeltsvei
Kostnadsramme: 1.765 mrd 2009-kr
Byggherre: Statens vegvesen
Hovedentreprenør: AF Veidekke/Hæhre (60/40 ansvarsford.)
Hovedkonsulent: Rambøll

Les mer om prosjektet her