God dag for Oslo Børs

Oslo Børs fyrte av som en rakett tirsdag morgen og fortsatte oppturen utover dagen. Ved børsslutt var hovedindeksen oppe i 479,04 poeng, opp med 1,54 prosent.

Det var først og fremst seismikksektoren som sørget for oppgangen på børsen i dag. En rekke selskaper fikk nye kontrakter i boks, noe som naturlig nok sørget for økt aksjekurs, skriver E24. Når så Statoil-aksjen tok seg godt opp igjen etter mandagens nedtur, ble det langt mellom minusene på hovedindeksen tirsdag.

Mange i pluss
Mest fram gikk Kongsberg Automotive, med 7,48 prosents oppgang. Selskapet er imidlertid nesten som en mygg å regne i floraen av selskaper på børsen og omsetningen totalt ble dermed mye mindre enn flere av de større selskapene.

Norwegian gikk fram med 5,80 prosent, Storebrand med 4,42 prosent og Petroleum Geo-Services med 4,33 prosent.

Blant de største selskapene noterte DNB seg for den største framgangen med 3,63 prosent, fulgt av Telenor som steg med 1,85 prosent og Norsk Hydro med pluss 1,47 prosent på aksjekursen. Yara International gikk opp med 1,04 prosent og Orkla med 1,17 prosent.

Statoil-kontrakt
Statoil gikk tilbake mandag, men tok seg fint inn igjen tirsdag med en økning på 0,35 prosent. I prosent ikke så imponerende, men ettersom oljeselskapet er hovedindeksens største ble det også dagens mest omsatte aksje.

Mye av oppgangen skyldes flere kontrakter inngått tirsdag knyttet til utviklingen av gassfeltet Aasta Hansteen i Norskehavet. Oljeserviceselskapet Subsea 7 fikk en av de største kontraktene med Statoil, og selskapets aksjer steg med 2,49 prosent.

Blant de få selskapene i rødt på hovedindeksen finner vi rederiet Frontline, som synker med 7,20 prosent, fulgt av oppdrettsselskapet Cermaq (tilbake 1,56 prosent) og solcelleprodusenten Rec (tilbake 1,49 prosent).

Oljeprisene steg også etter et kraftig fall dagen før. Et fat nordsjøolje ble ved børsslutt omsatt for 110,74 dollar, opp 0,73 prosent. Et fat amerikansk lettolje gikk for 90,30 dollar, opp 0,12 prosent.

Optimisme
Også i resten av Europa var det merkbar optimisme tirsdag. I London steg FTSE 100 med 1,35 prosent, i Paris steg CAC 40-indeksen med 2,95 prosent, mens i Frankfurt endte DAX-indeksen i pluss med 2,39 prosent.

Tirsdag ettermiddag er også signalene fra USA gode, NASDAQ 100 er opp 0,43 prosent og Dow Jones er på vei mot nytt rekordnivå med en økning på 0,27 prosent.