- Byggmakker kaster overhodet ikke kortene

- Som et ledd i å styrke kjøpmannsmodellen ytterligere ser vi på om det kan være interessant for noen av våre medlemmer å overta driften av noen av de egeneide butikkene, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Norge AS.

Byggmakker viser til tirsdagens forside av Finansavisen hvor det fremstilles som om Byggmakker selger alle egeneide butikker og kaster kortene.

- Dette medfører ikke riktighet. Byggmakkers strategi er å være en kjøpmannsdrevet kjede, slik omtrent 4/5-deler av kjeden allerede er, sier Strand Jacobsen.

- Byggmakker har ingen planer om å bygge ned sin markedsposisjon, snarere ser vi på hvordan vi kan styrke den. Ingen egeneide butikker skal legges ned eller selges ut av kjeden. Det er derfor ikke riktig å fremstille denne prosessen som om vi kaster kortene og selger alle egeneide butikker. Alle dagens butikker skal fortsette å være Byggmakkere, enten som kjøpmannseide butikker eller egeneide butikker, sier han.

Finansavisen melder at Byggmakker-kjeden har 13 egeneide butikker organisert i Norgros Handel. Butikkene tapte nær 400 millioner fra 2008-2011. Kjedens egeneide butikker ligger stort sett i de store byene og ble hardt rammet av finanskrisen med omsetningssvikt.

Strategiomleggingen blir positivt mottatt av Ted Skattum som er en av de store regionale Byggmakkerne med åtte egeneide butikker i Hedmark og Oppland.

– Et spisset konsept tror vi kan være lurt. Det betyr at kjeden kan bli en bedre leverandør til oss som er frittstående medlemmer, sier han til Finansavisen.

Han sier det er for tidlig å si om han er interessert selv å kjøpe butikker.

Byggmakker Norge er eid av finske Rautakesko som i Finland har som strategi å selge gjennom frittstående medlemmer.