Krohn Devold ny direktør i NHO Reiseliv

Kristin Krohn Devold (51) er ansatt som ny administrerende direktør i NHO Reiseliv. Hun vil formelt starte 1. september 2013.

Med Krohn Devold i førersetet for en av reiselivets absolutt viktigste posisjoner vil NHO Reiseliv sette den riktige dagsorden i forhold til næringens behov og utfordringer.

- Jeg gleder meg til å ta en ny trapp opp i norsk reiseliv. Jeg har erfaring fra Den Norske Turistforening (DNT) og norsk politikk som vil bli nyttig. Reiselivsnæringa er den viktigste distriktsnæringa i Norge, og jeg er veldig entusiastisk med tanke på å ta fatt til høsten, sier Kristin Krohn Devold.

Nåværende leder Knut Almquist går av med pensjon til sommeren og har tjent næringen forbilledlig i 16 år. NHO Reiseliv er bransjens toneangivende talerør i Norge, og arbeider for å sikre at næringen oppnår forutsigbare rammebetingelser og økt lønnsomhet.

- Styret har sett etter en samlende person som kan videreføre dette arbeidet i tett dialog med organisasjonens medlemmer og styrende organer. Vi er absolutt sikker på at vi har funnet den rette person i Kristin Krohn Devold, sier Ole Warberg, president i NHO Reiseliv.

Kristin Krohn Devold har bred næringslivs-, organisasjons- og politisk erfaring på høyt nivå gjennom mange år. Hun har god kjennskap til bransjene som NHO Reiseliv representerer og næringens utfordringer på strategisk og operativt plan. Hun er i dag aktiv i media og kjenner de politiske prosessene i Norge. For en bransje som er så «menneskeorientert» som reiselivet er, vil hennes egenskaper som utadvendt, energisk, dynamisk, sosial og hennes gode evner til å lytte og kommunisere tydelig, være viktige. NHO Reiseliv skal være samfunnets referanseorgan til næringspolitiske saker innen reiselivet, og videre sette den klare dagsorden – til enhver tid. Styret i NHO Reiseliv er sikker på at Kristin Krohn Devold vil gjøre dette som næringens fremste person.