Bygger 400 nye boliger i Hillevåg

Køhlergruppen AS skal bygge 400 nye boliger i Hillevågsveien 24 i Stavanger, hvor det i dag er industribebyggelse.

Tre arkitektgrupper var invitert til parallelloppdrag, og det var Asplan Viak og Jaja Arkitekter som vant og skal gjennomføre prosjektet.

Den eksisterende industribebyggelsen vil bli erstattet av et område med rundt 400 nye boliger – med utsikt til Gandsfjorden, nærhet til kollektivtransport, samt grønne arealer langs fjorden.

Køhlergruppen AS inviterte i fjor høst tre arkitektgrupper til parallelloppdrag for utvikling av Hillevågsveien 24. Visjonen er å skape et aktivt bolig- og næringsområde som bidrar til å gi området ny karakter. Miljømessige hensyn, høy funksjonalitet, levende utearealer, mangfoldighet og attraktiv arkitektur blir vektlagt.

– Asplan Viak og Jaja Arkitekter har forstått hva vi ønsker med prosjektet, og har utviklet et konsept som kommer til å transformere Hillevågsveien totalt, sier Morten Fløysvik, prosjektleder i Køhlergruppen AS.
Det er lagt opp til en bebyggelse som tar utgangspunkt i sol- og vindorientering. Utsikten til Gandsfjorden og nærheten til Hillevågsveien er to andre faktorer som har vært viktige å ta hensyn til.  Det skal også skapes varierte grøntarealer som er skjermet for støy.

– Dette blir et svært mangfoldig område og de 400 boligene blir både studentboliger og leiligheter i forskjellige størrelser. Bygningsmassen vil bestå av en kombinasjon av lave byhus og høyere boligtårn. I tillegg er det lagt til rette for næringsvirksomhet langs Hillevågsveien, sier sivilarkitekt og faglig leder Trine Sylten.

Arbeidet med å utforme detaljreguleringsplanen starter opp umiddelbart, og man håper på byggestart i 2015. I så fall kan innflytting skje i 2016/2017.