Nedgang på Oslo Børs

Mandag sank hovedindeksen på Oslo Børs i likhet med europeiske børser. Hovedindeksen sank med 0,29 prosent til 246,06 poeng mandag formiddag.

Mandag ble det kjent at Statoil skal kutte ytterligere 300 stillinger og selskapet var, etter Royal Caribbean Cruises, mest omsatt den første timen på Oslo Børs mandag morgen. Statoils aksjeverdi sank med 0,56 prosent, og samme vei gikk det med Norsk Hydro, Petroleum Geo-Services og DNB med nedganger på henholdsvis 0,60 prosent, 1,01 prosent og 0,23 prosent.

Aker Solutions hadde derimot en oppgang på 0,89 prosent, og Telenor-aksjen steg med 0,57 prosent.

Oslo Børs var ikke alene om nedgangen torsdag. FTSE-indeksen i London sank 0,49 prosent, DAX-indeksen i Frankfurt gikk ned 0,52 prosent og CAC-indeksen i Paris falt 0,20 prosent. Nedgangen i Europa skjer etter kraftige aksjefall på kinesiske børser, melder E24. Fallet skal komme av at myndighetene i Kina har varslet strammere grep om det overopphetede eiendomsmarkedet.

Også oljeprisene sank mandag. Nordsjøolje ble omsatt for 110,51 dollar fatet, og prisen på amerikansk lettolje sank til 90,32 dollar fatet. Dagens Næringsliv melder at prisen på amerikansk lettolje er på sitt laveste på ti uker, og at prisen på nordsjøoljen ikke har vært lavere på sju uker.