HENT bygger hoteller for 900 millioner

HENT har den siste tid ervervet to store hotellkontrakter, i henholdsvis Bergen og Stavanger. Totalt er kontraktsverdien på om lag 900 millioner kroner.

Begge byggeoppdragene ligger i en del av landet hvor HENT stadig utvider prosjektportefølje parallelt med opprettelse og videreutvikling av avdelingskontorer.

HENT bygger hotell i Bergen
HENT har etablert seg med avdelingskontor i Bergen. Etableringen er et resultat av den langsiktige strategien som HENT har for vestlandsregionen. Bergenskontoret skal utvikles regionskontor for Vestlandet, og med det å ivareta all aktivitet fra Vest-Agder til Sogn og Fjordane. Siste tilskudd i prosjektporteføljen for avdelingen i Bergen er kontrakten på Quality Hotel Edvard Grieg.

Quality Hotel Edvard Grieg er et fullservice konferansehotell på Sandsli, fem minutter fra Flesland flyplass og et kvarter fra Bergen sentrum. HENT har signert avtale med byggherre Quality Edvard Grieg AS. Quality Edvard Grieg AS er et selskap som eies av EGD Property AS. Prosjektet omfatter en utvidelse av eksisterende hotell ved etablering av 223 nye rom, konferansearealer, fellesarealer, parkering, mm. Totalt vil hotellet utvides med om lag 13.900 kvm BTA. Med til sammen 373 rom blir prosjektet regionens største konferansehotell når det overleveres.

Det er Link Arkitektur AS som har det arkitektfaglige ansvaret i prosjektet, som gjennomføres som en totalentreprise. Fra Quality Edvard Grieg AS side ledes prosjektet av CEO Tor Fredrik Müller. Prosjekteringsarbeidene er igangsatt, og hotellet ferdigstilles 1. mai 2015.

-Oppdraget er et spennende og viktig prosjekt for HENT med tanke på vår strategi for videreutviklingen av HENT sin virksomhet i, og rundt, Bergen. HENT har erfaring og kompetanse som sikrer gjennomføring av nok et hotellprosjekt med Choice som hoteloperatør, sier markeds- og utviklingsdirektør i HENT Knut Alstad.

HENT bygger hotell i Stavanger
HENT har fått i oppdrag å bygge Clarion Hotel Energy Stavanger. Byggherre for prosjektet er Madlaveien Invest AS, et heleid selskap av Arthur og Anders Buchardt.

Hotellet vil ha omlag 400 rom fordelt på 7 etasjer, og med en konferansesal som dimensjoneres for en maksimalbruk på 1000 personer. Bygget knyttes sammen med DNB arena, hjemmearena for ishockeylaget Stavanger Oilers, via en innebygget broforbindelse.

Prosjektet er utviklet av byggherre, hotelloperatør, HENT og arkitektkontoret Snøhetta AS. Bygningen skal klassifiseres i energiklasse A etter energimerkeordningen. Videre er bygget plassert i et område hvor fjernvarme- og fjernkjøling er utbygd og skal benyttes.