TESS følger E6-utbyggingen

Den helnorske slangeleverandøren TESS har enda en gang åpnet nye dører i direkte forbindelse med den storstilte E6-utbyggingen i innlandet.

27. februar ble det åpnet et nytt servicesenter på Lomoen på Vinstra. Det skjedde bare ti måneder etter at det ble åpnet tilsvarende virksomhet på Minnesund.

Statens Vegvesen skal bygge 56 kilometer ny E6 på strekningen Ringebu-Otta. Tettstedet Vinstra ligger midtveis på strekningen. Det ventes naturlig nok stor aktivitet i forbindelse med byggingen av den 3,5 kilometer lange Teigkampentunnelen på strekningen Vinstra-Sjoa. Det aller første og forberedende anleggsoppdraget ble tildelt Åge Haverstad Maskinentreprenør fra Sør-Fron.

Servicesenter og containere
Det nye servicesenteret på Lomoen ble åpnet med TESS-typisk slangeseremoni av ordfører Olav Røssum i Nord-Fron kommune. Virksomheten er bemannet med to ansatte og skal i prinsippet inneholde det samme som de fleste andre servicesentre i TESS. Dette innebærer også et godkjent slangeverksted. TESS Vinstra har samtidig planer om å distribuere industrigasser i regionen.

For øvrig vil etableringen fungere som et senter for etterfylling av forsyningscontainere (ConTESS) som ventes utplassert i den langvarige anleggsperioden. TESS har i løpet av den senere tid bygget opp en stor utlånspark med helt nye containere, det være seg med komplette slangeverksteder eller lagerreoler for drift- og vedlikeholdsprodukter som er etterspurt ute i anleggene.

I kjølvannet av Minnesund
- På Lomoen har vi etablert oss i eget bygg med 580 kvadratmeter gulvflate og romslige parkeringsforhold på utsiden. Vi skal stå til tjeneste for både anleggsentreprenører og alle andre virksomheter i regionen, forteller avdelingsleder Andre Burøy, og viser til suksess med etableringen av TESS Minnesund i forbindelse med de enorme anleggsarbeidene i regi av Statens Vegvesen og Jernbaneverket langs østsiden av Mjøsa. TESS har for tiden åtte containere ute i disse anleggene.

Optimistiske prognoser
TESS anslår at etableringen vil ligge i sentrum for mye anleggsvirksomhet i en periode på omtrent ti år. Men kommunens prognoser er mer optimistiske.

- TESS har gjort et godt etableringsvalg. Jeg regner med at det blir store anleggsarbeider i omtrent 15 år fram i tid. Kommuneadministrasjonen antyder 20 år. Ikke minst fordi det også er planlagt en større kraftutbygging i området, sa ordfører Olav Røssum (Sp).