Vil løfte trenæringen nasjonalt

NTNU skal etablere et samarbeid for innovativ bruk av tre som byggemateriale. Målet er å knytte sammen næringsaktører i hele landet og internasjonale kunnskapsmiljø.

Hovedmålet til prosjektet Tre Nova er å etablere en forpliktende samarbeidsplattform for innovativ bruk av tre som byggemateriale, skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding.

Prosjektet skal generere økt aktivitet og lønnsomhet i trenæringen. Plattformen skal knytte sammen kunnskapsmiljø (utdanning og forskning) og et brett spekter av næringsaktører i tre- og byggenæringen, fra skog til ferdig bygg.

Innovasjon Norge støtter Tre Nova med 665 000 kroner i Trebasert Innovasjonsprogram.

Samarbeidspartnerene til NTNU (Norges Teknisk-Naturvitskaplige Universitet) er Trefokus, Norsk Treteknisk Institutt (Treteknisk) og Tresenteret.

Trefokus er et nasjonalt informasjonsselskap, som skal dekke behovet for god og riktig treinformasjon både hos profesjonelle aktører innen bygg og planlegging, og hos forbrukerne.

NTNU har arbeidet målrettet for utvikling av tre gjennom ingeniør- og arkitektstudiene ved NTNU siden starten av 2000-talet. Kompetansen som blir bygd ved universitetet er viktig for alle deler av norsk trenæring.