Bekkebakken

Bekkebakken

Sted: Jessheim

Prosjekttype: Nye selveierleiligheter fordelt på tre bygg

Kontraktssum eks mva:
102 millioner kroner

Bruttoareal: 10.000 kvm

Tiltakshaver: Selvaag Bolig

Totalentreprenør:
Betonmast Romerike

Arkitekt: ACK arkitekte

Rådgivere: RIB: B-Consult - RIV: Moe Polyplan - RIBRANN: BrannSafe - RIG: Norconsult - RIAKU: Brekke og Strand Akustikk - Bygningsfysikk: Bygg Control

Underentreprenører/leverandører: Elektro: Fetsund Elektro - Rørlegger: Rørpartner - Ventilasjon: Energima - Heis: Kone - Oppmåling: Solli & Hoff oppmåling - Grunn- og utomhus-
arbeider: Sigurd Furulund Maskin - Ferdigbetong: Unicon - Betong-
arbeider: Zucotec - Prefa. betong-
elementer: Spenncon og Systemblokk Telemark - Gulvavretting: BWH Gulvavretting - Baderomskabiner: Part AB - Himling kjeller: Bærum Byggmontering - Brannsikring: Brann og sikkerhetsforum - Asfalt: Terje Hansen - Stålkonstruksjoner: EMV Construction - Rekkverk: GBS-produkter - Tømrerarbeider: Byggmontasje Øst - Vinduer: Norgesvinduet - Parkett: Tremiljø Prosjekt - Kjøkken/ garderobe: HTH Prosjektavdeling - Ytter- og innerdører: Sewdoor/ Jeld-Wen - Aluglass/fasader: Noractor - Teglforblendning: Rolf Holm - Malerarbeider: Roås og Toftner - Lås og Beslag: Lås og Sikring - Porter: Industriporter - Membran: Protan Tak- og Membransystemer - Blikkenslagerarbeider: Franke Onsrud

Jessheim er det området på Romerike som for tiden opplever sterkest vekst. Byen er i stadig utvikling, og nye boliger bygges i rekordtempo for å huse stedets mange nye innbyggere. Det er derfor slettes ikke rart at så og si alle enheter i boligprosjektet Bekkebakken er solgt og allerede innflyttet.

Bekkebakken ligger sentralt på Jessheim, kun et lite steinkast unna sentrum og Jessheim Storsenter. Med gåavstand til det meste av hva Jessheim kan tilby, men likevel med en god og skjermet plassering, er dette prosjektet meget populært i området.

80 leiligheter
Det er Betonmast Romerike AS som har vært totalentreprenør for byggingen av de 80 selveierleilighetene på vegne av byggherre Selvaag Bolig. Kontrakten har en verdi på 102 millioner kroner (eks. mva.). Prosjektet er tegnet av ACK arkitekter as.

Leilighetene er fordelt på tre blokker. Prosjektet ligger ved Trondheimsveien, men alle hovedoppholdsrom / balkonger er vendt ut mot et stort og luftig grøntareal, godt skjermet fra trafikkstøyen. Det fine uteområdet kombinert med store balkonger / terrasser og fornuftige planløsninger har gjort dette prosjektet lettsolgt.

De tre byggene har fire etasjer, og boenhetene er en miks av 1-, 2-, 3- og 4-roms leiligheter fra 36 til 108 kvm BRA. Flesteparten har en størrelse på rundt 60 kvm.

Under de tre byggene er det anlagt parkerings- og bodarealer med heis direkte opp til leilighetene. Blokk A og B er svalgangsblokker, blokk D er oppgangsblokk. I blokk D er det også etablert to mindre næringslokaler i underetasjen.

Som planlagt
Prosjektleder Knut Elvan i Betonmast Romerike AS forteller om et prosjekt som har gått på skinner fra start til slutt.

– Det har ikke vært noen store utfordringer med utbyggingen – absolutt alt har gått etter planen. Bygget er fundamentert rett på grunn, noe som gjorde at vi kom raskt i gang, sier Elvan til Byggeindustrien.

Betonmast hadde på topp rundt 60 personer i sving på byggeplassen. Mesteparten av betongarbeide er utført i egenregi, men på prosjektet er det benyttet en god del underentrepriser. Arbeidet startet i juli 2011, og 18 måneder senere er bygget overlevert og sluttoppgjør oversendt byggeherren.

Tegl og panel
Fasadene består av en kombinasjon av tegl og trepanel.

– Det er lagt stor vekt på å bygge en brannsikkert konstruksjon, sier Elvan

Bæresystemet består betong og stål. For det meste består bygningskroppen av plasstøpt betong, med plattendekker som etasjeskillere, og elementer i svalganger og på balkonger.

– Det er benyttet stål i gavlene for å unngå for tykke vegger, legger Elvan til. Taket består av betong og isolasjon, som igjen er tekket med to lag takbelegg.

– Bygget er et godt Selvaag-prosjekt og var i hovedsak ferdigprosjektert da vi kom inn i prosessen. Bygget var i utgangspunktet i hovedsak prosjektert etter TEK07, men det er lagt til flere elementer fra TEK10 underveis, sier Elvan.

Fine uteområder
Det er også Betonmast Romerike AS som har stått for utomhusarbeidene. 90 prosent av dette arbeidet er allerede utført, men noe arbeid skal sluttføres så snart våren kommer og snøen er forsvunnet. Det blir store grøntarealer, lekeområder, benker, sykkelparkering og så videre. Tomten er totalt på 7,47 mål.

Det er også lagt vekt på å lage et flott og omfattende parkeringsanlegg under byggene. Dekket er asfaltert og det er vinduer i deler av garasjeanlegget.

– Det er også utformet slik at parkeringsanlegg og boder er skilt fra hverandre. Det er lagt stor vekt på at bodene skal være et helt tørt område, sier Elvan. I tillegg til parkeringsanlegget i kjelleren er det også noe utvending parkering.

Ingen feil
– Byggeprosessen gikk som vi ønsket, og leilighetene ble overlevert til rett tid og med null feil – det er vi meget stolte av. Nå gjenstår kun noen mindre ferdiggjøringsarbeider før vi helt og holdent kan overlevere bygget til beboerne, avslutter Elvan.

Tekst og foto: Arve Brekkhus


Flere prosjekter