Kirkelige byggere vil ha lønn på jorden

”Religion er religion og buiness is business” er et begrep som er vel kjent i kirkelige kretser. Det er kanskje årsaken til at Bergen Kirkelige Fellesråd (BKF) har etablert bygg- og anleggselskapet Akasia. Dette reagerer byggenæringen og andre i Bergensområdet kraftig på. BKF er nå klaget inn for ESA.

Akasia har et budsjett på 420 millioner kroner. De er store som anleggsgartner/entreprenør, landskapsarkitekt, arkitekt, murer, rørleggere, regnskapsbyrå, og selskapet er byens nest største private barnehageier med 11 enheter.

Problemet er at det kirkelige fellesrådet får betydelig offentlig støtte – og takket være denne støtten kan man nå bygge seg opp som en stor aktør innenfor næringslivet. Det er ikke nok med lønn i himmelen - kirkerådet skal også ha det på jorden.

Etter vårt syn er dette konkurransevridende så det holder. Vi forstår de private aktørene som nå protesterer og som gjør opprør mot kirken.

Det er Bergensavisen som tar opp denne saken. ”Jesus var snekker. Nå anklages kirken for å gå ham i næringen” heter det i innledningen til avisens reportasje.