Sogsti Drøbak

Sogsti Drøbak

Sted: Drøbak

Prosjekttype:
35 leiligheter med p-kjeller

Kontraktsum eks mva:
83 millioner kroner

BRA: 4.350 kvm

Byggherre: Drøbak Eiendomsutvikling (Solon Eiendom)

Totalentreprenør: Solid Entreprenør

Arkitekt: Arcasa arkitekter

Landskapsarkitekt: Sweco

Rådgivere: RIB: JC Consult - RIBR: Roar Jørgensen - Akustikk: Brekke & Strand

Underentreprenører/leverandører: Grunnarbeider: Leif Grimsrud - Rørlegger/ ventialsjon: Storm Klima - Elektro: Elektrikertjenesten - Gulv-
sparkling: BWH Gulvavretting - Gassanlegg: Østfold vvs og gassmontasje - Gasspeis: Peisselskabet - Stålmontør: Vestby Sveis - Brannisolering: Firesafe - Maler: Solid Entreprenør - Rekkverk: Solid Entreprenør - Boddører: Team Bygg - Stål og entredører: Daloc - Kjøkken og byggevarer: Herføll Bygg - Heis: Schindler Stahl - Aluminiumdører: EMA Glass - Vinduer: NorDan - Teglfasader: Wienerbeger

Beboerne i det splitter nye leilighets-komplekset Sogsti Drøbak, har fått velge fra øverste hylle. Oppe i høyden kan de nyte fri utsikt over Vestfjorden i indre Oslofjord fra lyse, romslige og individualiserte leiligheter.

I Sogstiveien 44 i Frogn kommune gjøres 35 leiligheter klare for overlevering og innflytting.

Byggeprosjektet Sogsti Drøbak, fra eiendomsutvikleren Solon Eiendom, tilbyr leiligheter i et prisspenn mellom 4,3 og 10 millioner kroner. Leilighetene, fordelt på tre blokker, varierer i størrelse mellom 104 kvadratmeter og opp til 188 kvadratmeter i areal. Blokkene og leilighetene er moderne utformet, med store vindusflater, åpne rom og balkonger med areal på opp til 28 kvadratmeter.

Fasaden preges av glass, mørk teglstein, dekorative trespiler og betongsøyler.

Leilighetskomplekset ligger godt til, med god utsikt vestover, og 25.000 kubikkmeter fjell måtte vike for å gjøre det kuperte terrenget klart for den nye bebyggelsen.

Solid grep om nabolaget
Solid Entreprenør, som står bak totalentreprisen, spesialiserer seg på plasstøpt betong, og, i likhet med flere andre prosjekter de har stått bak i området, består hele skjelettet i leilighetskomplekset av nettopp plasstøpt betong.

Sogsti Drøbak er et av fem prosjekter entreprenøren har stått for i nabolaget de siste fire til fem årene.

– Du kan vel si vi har satt våre spor i nærområdet, smiler prosjektleder Esben Jensen i Solid Entreprenør.

38-åringen har styrt byggeprosjektet siden han tok over i mars 2012. Grunnarbeidet startet i desember 2011, noe forsinket, men målet om å være ferdig i løpet av første kvartal i år, blir ingen problem, forteller han.

I det dette skrives, er 33 av de 35 leilighetene solgt, og allerede denne måneden begynner overleveringen. Innen påske skal jobben være gjort, og samtlige leiligheter være overlevert.

Solid Entreprenør har hatt en grunnstab på omtrent 40 mann i arbeid under prosjektet, og nesten alt arbeidet har blitt løst av entreprenøren selv. Tømrere, betongarbeidere, flisleggere og blikkenslagere har alle vært direkte ansatt av Solid Entreprenør, og kun elektrisk arbeid, rørlegging, branntetting og kjøkkeninstallasjoner har blitt løst av eksterne håndverkere.

– På det meste har vi vært 60 mann i arbeid på én gang, sier prosjektleder Jensen.

Unike leiligheter
Under de tre leilighetsblokkene ligger en parkeringskjeller med kapasitet til 70 biler, samt store boder for hver av leilighetene. De fire etasjer høye blokkene tilbyr god utsikt vestover mot fjorden for beboerne i de øverste etasjene, og private hager for beboerne i første etasje, i tillegg til terrasse på bakkenivå.

Arkitekt hos Arcasa arkitekter, Geir Vågen, påpeker at selv om leilighetene i utgangspunktet tilbyr gode løsninger, har beboerne også benyttet seg av muligheten til å etterspørre individuelle tilvalg.

– Ikke nok med at kjøperne har valgt leiligheter fra øverste hylle. De har også betalt for store endringer. Leilighetene ligger allerede i et høyere prissjikt, så det dreier seg hovedsakelig om godt etablerte kjøpere som sikkert kunne tenke seg å bo her resten av livet, forteller Vågen.

Arkitekten priser Solid Entreprenør for koordineringen av de mange og omfattende tilvalgene.

– Ikke mange av leilighetene har like løsninger, men prosessen har vært veldig ryddig, sier han.

De fleste tilvalgene dreier seg om bad og kjøkken, men også skreddersydde garderober og spesialønsker om plasseringen av vegger i leiligheten har blitt innfridd.

Leilighetene har i utgangspunktet tre forskjellige hovedutforminger, med store kombinerte stuer og kjøkken, to bad, samt soverom med og uten egen badetilknytning.

Lys og varme
I arkitektens visjon beskrives Sogsti Drøbak som «livsstils-leiligheter for voksne». Samtlige leiligheter har godt eksponerte fasader fra minimum to sider, og de store vinduene som preger fasaden, slipper både lyset og utsikten inn.

Et felles jordvarmeanlegg står for oppvarming av leilighetene, komplekset, og for varmtvann til leilighetene. På selve tomten er det gravd energibrønner, og i energisentralen i kjelleren er det satt opp en varmepumpe. I tillegg til vannbåren varme i alle leiligheter, har badene varmekabler, og samtlige stuer er utstyrt med fjernstyrt gasspeis.

Tekst og foto: Sindre Svendrup Strand


Flere prosjekter