Tananger leilighetshotell

Tananger leilighetshotell

Sted: Tananger

Prosjekttype: Nybygg, hotell

Kontraktssum eks mva: 36 millioner kroner

Bruttoareal: 2.786 kvm

Tiltakshaver: Hestholmen

Totalentreprenør, arkitekt og betongelementer: Block Berge Bygg

Teknisk totalentreprenører: Sig. Halvorsen, Rønning Elektro og Energi & Miljø

Rådgivere: RIB: Prefab Design - RIBr: BrannCon

Underentreprenører/leverandører: Grunnarbeider: T Stangeland Maskin - Stålarbeider: Varhaug Bygg & Montasje - Taktekking: Icopal Tak - Glassfasader, vinduer, dører: Hubro - Innerdører: Nordic - Terrasser, balkonger: Stål og fasade - Blikkenslager: Lie Blikk - Trapper, rekkverk: Trappeteknikk - Tømrer: Stavanger Bygg - Maler, gulvlegger, parkett, tepper: Jæren Gulv - Murer: Flisprosjekt - Rørlegger, sprinkler: Sig. Halvorsen - Baderomskabiner: Norac - Kjøling, fjernvarme: Lyse - Branntetting: Thermax - Hotellås: Sikring & Låseservice - Heiser: ThyssenKrupp Elevator - Balkonger: Stål & Fasade - Transport elementer: Ørland Transport - Heising elementer: Nordic Crane Stangeland - Anleggsgartner: Rogaland Naturstein og Edens hage - Byggevarer: Optimera - Maskinleie: Ramirent - Transport og mottak byggavfall: Westco

I Tananger har Block Berge Bygg tegnet, levert betongelementer og bygget et hotell med 41 leiligheter og fem rom.

Bygget er på 2.786 kvm bruttoareal (2.527 bruksareal) og har en grunnflate på 559 kvm. Det har seks etasjer, fem med leiligheter og en inntrukket sjette etasje med vaskerom og tekniske rom. Tiltakshaver er Hestholmen AS. Bygget er ført opp i totalentreprise. Block Berge Byggs kontraktssum er 36 millioner, eks mva. Grunnarbeidene startet i januar 2012, med byggestart sommeren 2012. Hotellet ble tatt i bruk i januar i år.

41 leiligheter
Tananger leilighetshotell har 41 leiligheter fra 35 til 45 kvm, samt fem vanlige hotellrom på 17 kvm.

Investor Tom Henning Slethei forteller at intensjonen var å leie ut halve hotellet på langtidsleie og den andre halvparten i spotmarkedet.

– Etter en måned ser vi at det er få leiligheter som er leid ut på lang tid og mange på kort tid, ettersom det tar tid å få på plass de lange kontraktene. Leilighetene er godt egnet for langtidsleie. Rommene er store, det er mulighet til å lage mat i leilighetene. I sjette etasje ligger det også et vaskerom gjestene kan bruke. Dette gir stor fleksibilitet i bruken, sier Slethei. Den viktigste kundegruppen er bedrifter i oljebransjen. Byggets nærmeste naboer er Baker Hughes, Halliburton, Schlumberger, Shell og Conoco Phillips, som har sine norske hovedkontor i Tananger.

Ifølge Slethei er det en trend internasjonalt mot leilighetshoteller.

– Næringslivet i regionen har tre store utfordringer; mangel på kvalifisert arbeidskraft, for dårlig infrastruktur og mangel på overnattingskapasitet. Vi er det eneste hotellet i Rogaland som er designet som et leilighetshotell fra starten av og det ser ut til at kundene vil benytte oss. I år antar jeg at vi får en omsetning på mellom fem og seks millioner kroner, åtte millioner neste år og ti millioner kroner i 2015. Om noen år ser vi for oss å føre opp et nytt byggetrinn, sier Tom Henning Slethei.

Elementbygg
Prosjektleder Per Pallesen i Block Berge Bygg forteller at tomten er på tre mål og er svakt skrånende.

– Grunnen består av jord, sand og grus og fjell lenger nede. Bygget er fundamentert på en sprengsteins-fylling med radonduk og påstøp av betong under. Før byggestart ble det utført langtidsbelastning på tomten.

Bygget er tilnærmet rektangulært. Et hjørne mot vest har spiss form. Bærende konstruksjon er i betongelementer som er levert med slipte flater. Bygget står på en svart sokkel med svart slipt labrador og de fire etasjene oppå er levert med slipt hvit marmor. Veggene er fullisolerte. Dekkene er levert med hulldekke-elementer.

Det er oppforte gulv i leilighetene. Taket over femte etasje er flatt, isolert og tekket med takbelegg. Sjette etasje har lettak og veggene er bygget med lakkerte isolerte stålkassetter.

Det er flis på gulvet i lobbyen, parkett i leilighetene og tepper i korridorene. I lobbyen er det perforert gipshimling. Leilighetene har nedfelte gipshimlinger, mens det i korridorene er systemhimlinger. Baderommene er levert som ferdige kabiner.

Det ble praktisert rent tørt bygg under oppføringen. Med rask bygging med elementer unngikk man fukt i konstruksjonen. Alle vindu er i aluminium, noe som gir lang levetid. Hele bygget har universell utforming, etter Tek 07. Det er mulig å føre opp et nytt byggetrinn på tomten.

Energiklasse B
Hotellet har vannbåren oppvarming basert på fjernvarme. Det er radiatorer i lobby og stuer og gulvvarme på baderom. Bygget er plassert i energiklasse B. Det er 20 cm isolasjon i vegger og 30 cm i taket. Vinduene har en U-verdi på 1,0. Ventilasjonsanlegget er balansert og har varmegjenvinning. Bygget er sprinklet og har sentral driftskontroll. På tre av sidene er det soldempende glass. Utenfor hotellet er det parkering for cirka 50 biler.

Per Pallesen sier at de to største utfordringene under oppføringen var kort byggetid og dårlig vær. 55 bygningsarbeidere var med da aktiviteten var på topp. Arbeidene ble utført uten noen fraværsskader. Ifølge Pallesen var det et godt samarbeid mellom alle parter under oppføringen.

Enkelt bygg
Arkitekt Terje W. Topnesvåg i Block Berge Bygg forteller at bygget har en sokkeletasje med servicefunksjoner og etasjer videre opp med en langsgående korridor med leiligheter på hver side.

– Det er et enkelt bygg som er planlagt ut fra tomt og bebyggelsesplan for området. Siden det var en jomfruelig tomt hadde vi ingen spesielle utfordringer når vi tegnet bygget, sier Terje W. Topnesvåg.

Tekst og foto: Ole Harald Dale


Flere prosjekter