Stema blir flytte-rektor for Oslo-skolen

Oslo kommune driver storstilt utbedring og endring av skoler. Stema Rådgivning har fått jobben med å være prosjektleder for Undervisningsbyggs flytteprosjekt mellom skolene.

– Dette er et oppdrag som passer oss bra. Vi er glade for utfordringen som er intens og krevende, sier daglig leder Øyvind Løkke i Stema Rådgivning.

Planleggingen må skje utover vinteren og våren, mens skoleferien blir en intensiv operativ periode. Oppdraget omfatter prosjektledelse, anskaffelse av flyttetjenester, avhending av utstyr og samordning mot relevante prosesser i Undervisningsbygg og kommunen for øvrig.

Stemas prosjekt for Undervisningsbygg avsluttes i september.

Oslo kommune har i sin skolebruksplan lagt opp til å tilpasse skolene bedre til elevgrunnlaget i nærmiljøet som har ført til at enkelte videregående skoler blir barne- og ungdomsskoler, mens videregående skoler overtar lokalene til barne- og ungdomsskoler eller får nybygg.

– Etaten består av drøyt 180 undervisningssteder, og det er derfor et omfattende puslespill som skal til for å få slike prosesser til å gå smertefritt, forteller Løkke.

Skolene som er involvert er blant andre Bjerke VGS som flytter fra Bredtvet tilbake i ferdig rehabilitert skole på Linderud, mens Sofienberg VGS flytter til Bredtvet på grunn av rehabilitering. Ila ungdomsskole skal også på flyttefot i sommer på grunn av rehabilitering, mens barnetrinnet flytter internt på skolen. Dette blir en ren barneskole når rehabiliteringen er ferdig. En stor oppgave blir flyttingen til Kuben yrkesarena som tas i bruk ved at Sogn VGS, Fagskolen og Lærlingesenteret flytter inn.

Stema Rådgivning AS har hovedkontor i Nannestad i Akershus og har avdelingskontorer og datterselskaper i Bergen, Trondheim, Bodø, Tana og Hamar. Firmaet jobber med prosjektadministrasjon og prosjektledelse og har i overkant av 100 medarbeidere i konsernet.