Reinertsen utvider satsingen i Bergen

Familiekonsernet Reinertsen AS utvider nå sin virksomhet i Bergen, med landbasert prosjekterings- og entreprenørtjenester innen bygg, anlegg og industri.

Den nye avdelingen skal jobbe i hele verdikjeden, fra konseptløsninger til prosjektering og bygging.

- Våre prognoser viser sterk vekst på Vestlandet og i Hordaland i årene som kommer. Vi tror vi kan bidra positivt til dette siden vi allerede har god kunnskap om regionen gjennom vår virksomhet i 10 år i olje- og gassindustrien, sier Helge Berset, nyansatt avdelingsleder for Vestlandet i Reinertsen Land.

Berset kommer fra stillingen som seksjonsleder hos Rambøll AS i Bergen. Reinertsen er allerede etablert i olje- og gassektoren på Vestlandet. Nå velger de også å satse på landsiden.

- Ved å arbeide innenfor et så bredt fagspekter evner vi å se helheten i prosjektgjennomføring, noe vi mener gir økt verdiskapning for våre kunder. Kontoret skal jobbe med alle typer bygg, industri, infrastruktur som veg og jernbane, samt ulike typer energiløsninger, som for eksempel passivhus og vindkraft, forteller Kristian Reinertsen i Reinertsen Divisjon Entreprise.

Viktig med lokal tilknytning
Reinertsen er allerede involvert i mange vestlandsprosjekter, som Midtfjellet Vindpark på Stord. Selskapet har også en rammeavtale med Statens Vegvesen i regionen, og kommer særlig til å satse på samferdsel og infrastruktur. Private og offentlige bygningsprosjekter er også av interesse for det selskapet.

- Når vi ser fremover i tid, ser vi mange spennende prosjekter som Reinertsen gjerne kunne tenke seg å bidra på. Sotra-sambandet er et eksempel på et prosjekt som er svært interessant for oss, da vi har lang erfaring innen brobygging, sier Berset.

Nye arbeidsplasser
Nå jobber den nye avdelingslederen i Reinersten med å bygge et kjerneteam av fagspesialister i Bergen. Sammen skal teamet drive den nye avdelingen fremover.

- Det er selvfølgelig mulig å styre prosjekter på Vestlandet fra kontorene våre i Oslo eller Trondheim, men vi ser at lokal tilstedeværelse bidrar til å øke kvaliteten i prosjektene og gjør at vi kan yte best mulig service til våre oppdragsgivere. Å være tilstede i Bergen også på landsiden er derfor et naturlig steg for Reinertsen å ta, sier Helge Berset.