Giske besøker kriserammet cellulosefabrikk

Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) vurderer ekstraordinære tiltak for å hjelpe treforedlingsbedriften Södra Cell i Hurum.

De svenskene eierne har varslet at de vil legge ned bedriften, hvis de ikke i løpet av kort tid lykkes med å finne nye eiere til den. I så fall risikerer anslagsvis 6.000 arbeidsplasser å gå tapt. Derfor reiser nærings- og handelsminister Trond Giske tirsdag til Södra Cell Tofte i Hurum i Buskerud for å besøke den truede bedriften.

– Nå er det viktig å lytte til hva bedriften selv sier om sine videre planer. Så får vi vurdere eventuelle tiltak i etterkant, sier Giske.

Han understreker at regjeringen er «svært opptatt» av norsk treforedlingsindustri. Det er grunnen til at det i fjor ble lagt fram en tiltakspakke for næringen, samt at regjeringen bruker 100 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett for å styrke konkurranseevnen til bedriftene. Næringen selv mente imidlertid at hjelpen var for svak.

– Södra Cell Tofte er en hjørnesteinsbedrift i Hurum. Fabrikken er en av Norges største produsenter av kjemisk papirmasse. En eventuell nedleggelse av virksomheten her vil ikke bare berøre alle de ansatte, men også mange flere knyttet til næringen, sier Giske. (©NTB)