Tre deler av NS-3420 på høring

NS 3420 Beskrivelsestekster for bygg, anlegg og installasjoner er del av et komplett system for å beskrive bygging og riving av bygg og anlegg på et detaljert eller mer sammensatt nivå.

Standard Norge har nå delene BW, R og T i NS 3420, på høring. Høringsfristen er i april, og alle er invitert til å komme med høringsuttalelser.

prNS 3420–BW Byggeseksjoner
Denne delen omfatter prefabrikerte rom- og husseksjoner, og er en helt ny del av NS 3420. Innholdet er skilt ut fra del NS 3420- R: 2008.

prNS 3420–R Montasje og innredningsarbeider
Denne delen omfatter arbeider med påhengsvegger, vegg-, himlings-, og gulvsystemer, dører, vinduer, glassmontering, fast innredning og utstyr. Det er foretatt omredigeringer slik at de enkelte fagdelene framstår tydeligere:

* RB Påhengsveggsystemer og RC Glasstak.
* RF Glassarbeider som omfatter glassarbeider med bygningsdeler som gulv, trapp, rekkverk, balkongrekkverk.
* RH Dører, porter, foldevegger, luker framstår nå som et rendyrket dørkapitel.
* RK Beslag er skilt ut som en egen del. RK er oppdatert på europeiske standarder og supplert med postgrunnlag for automatiske og halvautomatiske låssystemer.
* RI Vinduer framstår nå som et rendyrket vinduskapitel..
* RJ inneholder nå bare temaet RJ2 Solskjerming.
* RW Levering og montering er redusert ved at RW2, RW3 og RW4 er flyttet til BW Seksjoner av byggverk.
* RY Reparasjon og restaureringer er et helt kapittel som er redigert og samordnet med QY. Inneholder alt om restaurering/utbedring av vinduer og dører.

prNS 3420–T Maler- og beleggarbeider
Denne delen av NS 3420 omfatter overflatebehandling med malingsmaterialer, tapet og gulvbelegg. Forslaget er en revidert utgave av NS 3420-T:2008. Forslaget inneholder en rekke tekniske og redaksjonelle endringer av 2008-utgaven. De viktigste av dem er nevnt i forordet i høringsdokumentet.

Tilgang til høringsdokumentene
Gå inn på Standard Norges gratis tjeneste “Standarder på høring”. Der kan du finne alle de tre høringsdokumentene og du kan gi kommentarer dersom du ønsker det.