Jevnt mellom Tore Løkke og Peab

Tre entreprenører leverte pristilbud på jobben med å utbedre den 13,6 km lange vegstrekningen fra Keiserås til Rissa grense på fv. 715 i Nord-Trøndelag. Kun 39.000 kroner skiller de to laveste tilbudene.

– Vi registrerer at entreprenørene har lagt seg jevnt i pris, som tyder på at konkurransegrunnlaget er forstått like av alle tilbyderne. Tre tilbud er en grei konkurranse, sier prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

Prosjektet innebærer å heve standarden på dagens fv. 82/155 slik at denne traseen blir den nye hovedforbindelsen mellom Trondheim og de ytre og nordre delene av Fosen, dvs. mot Åfjord, Bjugn og Ørlandet. Når prosjektet «Ny fv. 715 Keiserås» er fullført, får vegen navnet fv. 715. Prosjektet starter på Keiserås der nyvegen fra Vanvikan nå er på plass og går frem til Rissa grense.

Følgende entreprenører har levert inn tilbud:

* Johs. J. Syltern AS – 166.140.744 kroner

* Tore Løkke AS – 159.996.438 kroner

* PEAB AS – 160.035.616 kroner

– Nå skal vi først kontrollregne prisene og gjennomføre firmaevaluering. På den bakgrunnen skal vi innstille entreprenør. Denne prosessen håper vi å bli ferdig med i løpet av mars slik at entreprenøren som får oppdraget kan starte opp arbeidet etter påske, sier byggeleder Olaf Rovik i Statens vegvesen.

Byggetid for prosjektet er ca. to år med antatt ferdigstillelse høsten 2015.