Bygg Reis Deg blir Norges største konferansearena

Over 5000 deltok på konferanser og seminarer under Bygg Reis Deg i 2011. Nå satser messeledelsen på å gjenta suksessen i 2013.

- Vi spisser både konsept og programopplegg, sier prosjektleder Leo Nygænen. - For å sikre faglig relevans og aktualitet, samarbeider vi tett med bransjeorganisasjoner og virksomheter med spisskompetanse på ulike tema og fag. Vi skal være relevante og aktuelle for aktører i hele byggenæringens verdikjede, lover Nygænen.

Unik møteplass for byggenæringen
- Det finnes ingen annen arena som samler så mange fagfolk på ett brett som Bygg Reis Deg, fastslår Leo Nygænen.

- Bygg Reis Deg hadde i 2011 over 50 000 besøkende hvorav 80 prosent ble definert som bransje- og fagfolk. Som møteplass for byggenæringen er messen helt unik. Dette forsøker vi etter beste evne å utnytte i valg av konferanse- og seminartemaer. I 2013-utgaven satser Bygg Reis Deg på kortere og færre konferanser og seminarer. - Det vi erfarte i 2011 var at valgmulighetene ble så mange at besøkende rett og slett gikk seg vill i tilbudene, sier Nygænen.

Hovedtemaene klare
Åpningskonferanse onsdag 16. oktober settes produktivitet i byggenæringen på dagsordenen. Samtidig vil innovasjon naturlig stå sentralt gjennom utdeling av Byggenæringens Innovasjonspris 2013. Prisen deles ut av kommunal- og regionalministeren. Onsdag ettermiddag arrangeres konferansen ”De gode byggene” i samspill med Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK) og Norwegian Green Building Council (NGBC).

– Dette blir et avkonferanseprogrammets høydepunkt, tror Nygænen. Torsdag 17. oktober settes Det offentlige Norge på dagsordenen med spesiell fokus på det offentlige som bestiller.”Det offentlige Norge – muligheter og begrensinger i planprosss og innkjøp”. Her inviteres spesielt landets kommuner og fylke. Samme deg kommer det store temaet knyttet til samferdsel og infrastruktur ”Effektiv gjennomføring – effektiviserer Norge”.

Håndverksdagen
Fredag 18. oktober er den store håndverksdagen hvor flere tusen håndverkere fra hele landet strømmer til messen. Konferanseprogrammet åpner med ”Energitimen” – energieffektivisering i eksisterende bygg, før dagens hovedkonferanse ”Kompetanse som forretningside” hvor Byggmesterforbundet sammen og flere bransjeorganisasjoner i BNL, deltar i programutviklingen.

Lørdag er forbrukerdagen
Lørdag 19. oktober vil energieffektivisering av bolig være et hovedtema i en konferanse rettet mot forbrukere og håndverkere.
Når det gjelder seminarprogrammet som arrangeres i regi av utstillere, vil dette være klart i juni 2013.