Flere tusen arbeidsplasser står på spill

6.000 arbeidsplasser står på spill dersom cellulosefabrikken på Tofte i Hurum blir lagt ned, mener daglig leder i Skogeierforbundet.

Tirsdag ble det kjent at de svenske eierne, Södra, ønsker å kvitte seg med cellulosefabrikken på Tofte i Hurum på grunn av dårlig lønnsomhet.

– Vi må ha en løsning innen andre kvartal i år, sier fungerende konsernsjef Gunilla Saltin i Södra til NRK.

Daglig leder i Skogeierforbundet, Gudbrand Kvaal, anslår at 6.000 arbeidsplasser knyttet til skogbruk, transport og treforedling står på spill dersom fabrikken blir nedlagt.

– Leveransene dit er helt avgjørende for både sagbrukene og skogeierne i Agder, Telemark, Numedal, Hallingdal og Valdres, sier Kvaal til Dagens Næringsliv (DN).

De 300 ansatte ble informert på et allmøte tirsdag.

Etter det DN kjenner til er det sendt ut forespørsler til flere interessenter, men Saltin ønsker ikke å si om det har kommet inn bud, eller hva som er en fornuftig pris. Men hun understreker at de ikke vil akseptere hva som helst.

Hurum kommune skriver i en pressemelding at de er trygg på at prosessen med å finne en ny langsiktig eier med finansielle muskler vil lykkes.

– Vi har stor tro på at også en ny eier vil se det store potensialet som ligger i fabrikken på Tofte, avslutter ordfører Monica Vee Bratlie (H).