Omreisende tyver bidro til flere boliginnbrudd i fjor

Etter en nedgang i 2011 steg antall boliginnbrudd igjen i fjor. Økningen var på 5 prosent og forklares blant annet med omreisende tyvebander, ifølge tall fra Finans Norge (FNO).

Økningen på 5 prosent innebærer at det i fjor ble registrert 33.000 boliginnbrudd. Forsikringsselskapenes erstatninger etter disse innbruddene økte også med 5 prosent og endte i fjor på 516 millioner kroner. Det viser statistikk fra Finans Norge (en sammenslåing av tidligere Finansnæringens Fellesorganisasjon og Finansnæringens Arbeidsgiverforening).

FNO forklarer innbruddsøkningen med at vi har stadig større verdier i boligene våre og at høyt velstandsnivå frister organiserte kriminelle fra Øst-Europa.

– Tyvene er i stor grad omreisende og bruker tid på å spane før de slår til. Mange av tyvene er effektive og raske både med å bryte seg inn og forlate boligene. Det stjeles mer verdifulle gjenstander enn tidligere. Det er all grunn til å være på vakt og sikre boligen godt, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finans Norge.