Lønnsom vekst for Entra Eiendom

Entra Eiendom oppnådde et resultat fra eiendomsdrift på 263,3 millioner kroner, en forbedring på 12,2 prosent fra samme kvartal i 2011.

God underliggende drift, ferdigstilling av prosjekter og stabile markedsforhold gjør at selskapet gikk inn i 2013 med god fart og høyt aktivitetsnivå.

- Selskapet oppnådde sterke resultater i 2012 og har høy fart inn i 2013. Selskapet har ferdigstilt flere store prosjekter og har solid underliggende drift som sikrer bra lønnsomhet på våre prosjekter. Langsiktig markedsarbeid skal sikre at vi har tilfredse kunder og god lønnsomhet, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra Eiendom. Nysteen tiltrådte som administrerende direktør i Entra den 28. januar 2013.

Finansielle hovedpunkter i fjerde kvartal:
Resultat fra eiendomsdrift ble NOK 263,3 millioner (NOK 234,7 millioner) i kvartalet, mens det for året 2012 endte på NOK 1.067,4 millioner (NOK 1.004,1 millioner).Resultat før skattekostnad ble i kvartalet NOK 290,6 millioner (NOK 10,4 millioner). For 2012 oppnådde Entra et resultat før skattekostnad på NOK 843,1 millioner (NOK 805,6 millioner).Eiendomsspesifikke forhold bidro til en positiv verdiendring på porte­føljen av investerings­eiendommer på NOK 223,7 millioner (NOK 1,3 millioner) i et ellers tilnærmet flatt marked.Avtale om salg av Hammersborggata 12 og Youngs gate 7-9/ Torggata 13 til Industri Energi med en samlet salgspris på NOK 567 millioner.

Vurderer delprivatisering
Stortinget vedtok den 9. juni 2011 å gi regjeringen fullmakt til å redusere eierskapet i Entra Eiendom ned mot 33,4 prosent i forbindelse med et nedsalg og/eller børsnotering av selskapet. Styret i Entra har benyttet DNB Markets og Goldman Sachs som finansielle rådgivere for å vurdere ulike alternativer for delprivatisering.

- Styret i Entra arbeider med vurderingen av de ulike alternativer for delprivatisering i dialog med eier. Dette arbeidet har god framdrift, sier Nysteen.

Forventninger til markedet
Leieprisene i kontormarkedet var uendret i fjerde kvartal. Entra har en økonomisk ledighet i forvaltningsporteføljen på 4,2 prosent.

- Vi er godt posisjonert i kontorutleiemarkedet og Entras konsensusrapport anslår stabil til svak økning i kontorledigheten i Oslo i 2013. Høy nybygging bidrar til økt tilbud, som delvis oppveies av vekst i kontorintensive bransjer samt konvertering fra kontor til bolig. Entra forventer svakt stigende leiepriser for sentralt beliggende og moderne lokaler, sier Nysteen.

Eiendomsinvestorene etterspør fremdeles eiendommer med god beliggenhet og sikker kontantstrøm i tillegg til utviklingseiendommer. Det er god betalingsvilje for de riktige eiendommene, og dette gjenspeiles i til dels høy yield-differanse avhengig av eiendommenes kvalitet og beliggenhet. Eiendomstransaksjoner er fremdeles preget av et vanskelig finansieringsmarked. Synkende kontorledighet og god etterspørsel etter lokaler bidrar til optimisme blant investorene.