Brennaktuelt på Byggedagene

Sjelden har vi hatt et mer brennaktuelt tema på Byggedagene enn det vi vil ha i år. Utenlandske bedrifter, utenlandske arbeidere og utenlandske produkter strømmer til Norge. Vi ser nå stadig flere eksempler på at norske bedrifter taper i konkurransen.

Det som ideelt sett skulle være lik lønn for likt arbeid er i realiteten ikke det. Dersom man ikke setter inn tiltak, kan store grupper med fagarbeidere i Norge miste jobben. Dette må vi selvsagt forhindre.

Selvsagt trenger vi utlendingene for at vi skal få løst mange av de store utfordringene som politikerne i alt for mange år har skjøvet foran seg. Bare når det gjelder infrastruktur har vi et enormt etterslep. Men vi må ikke utradere de norske arbeidsplassene i bygg og anlegg.

Og selvsagt vil ikke det skje om politikerne og myndighetene spiller kortene sine rett. Med den norske pengebingen i ryggen kan man selvsagt sørge for at den norske byggenæringen styrkes. De norske bedriftene vil nemlig være her også den dagen oljeinntektene faller. Vi er ikke overbevist om at alle utlendingene blir her da.

Nå må vi tenke langsiktig og ikke på kortsiktige gevinster.

Byggedagene arrangeres 6. og 7. mars på Radisson BLU Plaza hotell i Oslo. Dette er en meget viktig møteplass som også blir prioritert høyt av statsråder og stortingsrepresentanter, samt fra representanter fra myndighetsapparatet. Her møter både Statsbyggsjefen og vegdirektøren. Det samme gjør mange av de aller viktigste lederne i byggenæringen – både fra bedriftene og fra organisasjonene.

På Byggedagene er det viktig å få frem hvor skoen trykker – og så må man sammen prøve å finne løsningene.

I tillegg til internasjonalisering står også utfordringene her hjemme på plakaten. Frem til 2030 kan det bli en million flere nordmenn. Alle vil til byene, men hvordan skal vi hindre at byene kveles, og hvordan skal vi løse oppgavene?

Dag to av Byggedagene vil i hovedsak handle om rekruttering, kompetanse og forskning. Dette er et arrangement i arrangementet. BNL, EBA og Forskningsrådet står ansvarlig for dag to.

Ellers blir onsdag 7. mars som vanlig avsluttet med stor ByggeGalla. Der blir det prisutdelinger, god mat og god underholdning.

Meld deg på i dag.

Velkommen!

Her kan du melde deg på Byggedagene