Ansetter i stor stil mot hagesesongen

Plantasjen ansetter 900 personer i forkant av hagesesongen i Norden. Av disse er rundt 500 utdannede gartnere, blomsterdekoratører og plantespesialister.

Dette gjør hagesenterkjeden til Nordens største kommersielle arbeidsgiver for hageeksperter, melder Plantasjen på sine egne nettsider.

– Vi ser i samfunnet at det er en økende interesse for hage og dyrking. Kundene kommer til oss for å få ekspertråd, og det gjør at behovet for medarbeidere med hageutdannelse øker, sier HR-manager Ivar Borgen i Plantasjen.

Markedet står foran store utfordringer med mange som går i pensjon og lave søkertall til gartnerutdannelser.

–  Heldigvis har vi lav personalomsetning, og mange komme tilbake for å jobbe hos oss år etter år. Det tror jeg henger sammen med det store sortimentet og gleden vi alle føler ved å skape hagemiljøer sammen med kundene våre, sier Ivar Borgen.

Den ekstra arbeidsstyrken er nødvendig i hele vekstsesongen, fra midten av mars til begynnelsen av oktober.

– I høysesongen bygger vi planteskoler i tilknyting til butikkene. Vi øker antallet gartnere til 4-5 i de største butikkene. Det bruker å være den travleste, morsomste perioden på året. Rekrutteringen pågår for fullt, sier butikkleder Rune Ven Säfenbom i Plantasjen

I Norge blir det ansatt ca 400 personer, hvorav 100 gartnere. De andre stillingene er blomsterdekoratører, spesialister på innendørs- og utendørsplanter, kassemedarbeidere og personer med erfaring fra møbel og grill, ifølge Plantasjen.no, som jakter på personer med hageinteresse og ekte engasjement.