Bygg Reis Deg venter ny rekord på messen i 2013

Det ligger an til rekorddeltakelse på Bygg Reis Deg-messen som arrangeres fra 16.- 20. oktober i år.

For to år siden ble det gjort store grep for å nå hele verdikjeden i byggenæringen. Dette var vellykket, og vi tror at dette vil vise som et vellykket grep også i 2013, sier messegeneral Hallvard Gavelstad til Byggeindustrien.

Foran forrige messe gjorde man mange grep for tydeliggjøre at dette først og fremst er en messe for proffene i byggenæringen, men at man fortsatt ville åpne for publikum. I 2011 var det 42 000 fagbesøkende og 8 000 forbrukere. Mange av forbrukerne som kom viste seg å være svært så oppegående. Forrige gang la man også mer vekt på å åpne opp også for anleggsnæringen gjennom infrastrukturprogrammet. Statens vegvesen og mange entreprenører var med. Det samme skjer også denne gang. Nå er også rådgiverne bedre representert.

Dagsaktuelle konferanser
Hovedelementet er å integrere et konferansekonsept i messen. Det skjer gjennom korte og annerledes og dagsaktuelle konferanser (hver konferanse varer kun i to timer). Konferansesalen er krympet i forhold til i fjor (fra 1 700 til 700 kvm). Men med en annen utforming og ved å øke terskelen for å komme inn på konferansene, vil utbyttet for dem som deltar opplagt bli større.

I tillegg skal det arrangertes en rekke dypdykkseminarer og andre seminarer i samarbeid med utstillere og andre. I fjor var det 5 000 personer som deltok på de ulike konferansene. På åpningskonferansen vil Kommunalministeren dele ut Byggenæringens Innovasjonspris. Denne ble for første gang delt ut i 2011.Vi kommer tilbake til konferansene, seminarene og Innovasjonsprisen i en egen artikkel.

Godt innsalg
Det er allerede solgt inn 91 prosent av det utstillingsarealet man har til rådighet som totalt er på 17 000 kvadratmeter. Dette betyr at det på dette tidspunkt 20 prosent mer enn areal enn på samme tidspunkt for to år siden. Det mangler nå ca. 100 utstillere for å komme opp på samme nivå som sist, men dette er stort sett mindre utstillere som man forventer vil komme med påmelding i løpet av de neste ukene.

Noen utlendinger sliter
Ellers synes det som om flere utenlandske aktører nå sliter på grunn av krisen i Europa. Dette gjenspeiler seg også i en del selskap i Norge som eies av utenlandske konsern. De norske bedriftene vil gjerne delta, men de har problemer med å få gjennomslag for dette i den utenlandske konsernledelsen. Men mange utenlandske aktører har meldt seg, og flere vil komme.

Eget åpningsshow
Også denne gang legges det opp til et eget åpningsshow for alle utstillerne i Spektrum åpningsdagen. Tone Bonnerud kan love et spennende program.

Byggeindustrien lager messemagasin
Ellers skal Mediehuset Byggeindustrien nok en gang lage det offisielle messemagasinet for Bygg Reis Deg-messen også i 2013.