Frp mister grepet om fagbevegelsen

Halvparten av LO-medlemmene som støttet Fremskrittspartiet i 2009, har i dag skiftet mening. Det gjør nestleder Per Sandberg bekymret.

I 2011 nådde partiet en topp med støtte fra én av fire av LOs 900.000 medlemmer. I dag svarer bare 10,8 prosent av de fagorganiserte det samme, skriver Klassekampen.

– Dette er ikke gode tall. Frp er et parti for folk flest, men det er tydelig at noe er feil med budskapet vårt når vi raser på målinger blant arbeidsfolk, sier han.

Tallene er basert på undersøkelser Synovate og Ipsos har gjort for LO og Ap. I dag er det Høyre som er opposisjonspartiet med tillit fra én av fire LO-medlemmer – en oppgang fra 6,2 prosent i 2009.

Sandberg peker på at finanskrisen fikk velgerne til å trekke mot Ap og Høyre.

– Vi har ikke den samme troverdigheten blant velgerne på økonomisk politikk. Da velger folk det trygge, som er Ap og Høyre. De trenger ikke en gang å fremme sin egen politikk for å få oppslutning, sier han.

Frp-nestlederen mener årsaken også kan være at Ap og Høyre har adoptert Frp-retorikk, men han mener de ikke tør å legge handling bak det. (©