AF utvikler tre tomter i Kristiansand

AF Gruppen har inngått avtale om inntreden i tre attraktive tomteområder i Kristiansand. Byggherreselskapet Søreiendom AS er opprettet med 50 % - 50 % eierskap mellom AF og Sørutvikling.

Sørutvikling AS er et heleid av familien Stray. Eiendommene er på totalt 8,5 mål og planlegges utbygget med ca. 70 leiligheter i tre byggetrinn. Arealet fordeler seg på ca. 4.000 BRA i et etablert boligområde på Gimlekollen, Lindtjønn og 2.000 BRA i et nyetablert boligfelt på Dvergsnes, 11 km øst for sentrum. Leilighetene på Lindtjønn vil ligge mot vest og få utsikt mot Gillesvann. Salgsstart planlegges til sommeren.

Kristiansand-regionen har vært et satsningsområde for AFs byggvirksomhet siden etableringen av egen entreprenør i området i 2011. Etter hvert som entreprenøren har fått et solid fotfeste i landsdelen har det vært naturlig for AF også å etablere seg med eiendomsvirksomhet, med gode forutsetninger for et tett samarbeid med entreprenøren.

- Vi er godt fornøyd med å ha inngått samarbeid med familien Stray som har lange tradisjoner innen næringseiendom og boligutvikling i regionen. Avtalen legger grunnlag for vår satsing på eiendomsutvikling i Kristiansand, og vi ser frem til å utvikle tomtene til flotte boligområder, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Se også: