Mann skadd i fallulykke på tunnelprosjekt

En mann falt 4 meter ned på et betonggulv i en arbeidsulykke på et tunnelprosjekt i Samnanger kommune i Hordaland fredag. Han skal være alvorlig skadd.

Mannen er fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med ambulansehelikopter, opplyser Hordaland politidistrikt.

Ulykken skjedde fredag formiddag i forbindelse med oppsettingen av en plasthall – en såkalt rubbhall – ved Gaupholm, der arbeidet med en ny tunnel på riksvei 48 pågår.

– Meldingen går ut på at han er alvorlig skadd, forteller operasjonsleder Inger Myrtvedt til NTB.

Les mer om saken på nettsiden til Bergens Tidende:

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Mann-kritisk-skadd-i-arbeidsulykke-2845745.html

Les mer om prosjektet her:

Prosjektet gjelder utbedring/omlegging av fv. 48 på strekningen Gaupholm – Straumsbrua og bygging av ny gang- og sykkelveg langs fv. 7 Frølandsvatnet i Samnanger kommune. Prosjektet har en lengde på ca 7500 m (5900+1600m) der 2300 m er i ny tunnel fra Sætrevika – Tysseelva.

Vegen gjennom Tysse sentrum (Ytre Tysse) er den siste flaskehalsen på fv. 48 Eikelandsosen og Tysse. Denne vegen har i dag svært dårlig standard, den er smal og med tett boligbygging.

Eksisterende T-kryss mellom fv. 7 og fv. 48 skal bygges om til en rundkjøring.

I tillegg til at det skal bygges gang- og sykkelveg langs Frølandsvatnet skal det bygges ny gang- og sykkelveg langs tilførselsvegene på begge sider av tunnelen. Det vil da bli en sammenhengende gang- og sykkelveg fra Gaupholm i vest til Frøland i vest.