Statsbygg prosjekterer nytt universitetsbygg

Skisseprosjektet for nytt bygg for livsvitenskap, kjemi og farmasi ved Universitetet i Oslo er nå igangsatt.

- Regjeringen tar dermed neste skritt i en ny stor satsing på livsvitenskap. Dette er en sentral del i realiseringen av regjeringens strategi for bioteknologi, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Regjeringen har valgt konsept for et forsknings- og undervisningsbygg for livsvitenskap, kjemi og farmasi ved Universitetet i Oslo. Beslutningen ble tatt på grunnlag av ekstern kvalitetssikring av konseptvalget (KS1) som gjennomføres for alle store statlige investeringsprosjekter.

- Et slikt bygg vil gi realfagene og livsvitenskap, og i særdeleshet medisinsk og helsefaglig forskning, gode rammevilkår i framtida. Bygget vil legge til rette for bredt forskningssamarbeid med næringsaktører som bioteknologiselskaper og helseforetak, understreker statsråden.

Byggeprosjektet er høyt prioritert i Kunnskapsdepartementet så vel som ved Universitetet i Oslo (UiO). Kunnskapsdepartementet har med bakgrunn i dette gitt Statsbygg i oppdrag å starte arbeidet med skisseprosjektet i nær samarbeid med UiO.

I foreløpig framdriftsplan har jeg forutsatt at oppstart av skisseprosjektet skjer i 2013 og at ferdig skisseprosjekt skal foreligge innen utgangen av 2014.