Ny Bobcat-serie

Bobcat lanserer nå en ny serie kompaktlastere i mellomsjiktet.

Modellserien består av seks nye modeller; S510, S530, S550, S570 og S590, som er hjulmodeller, og T590, som er beltemodell.

Den nye 500 serien erstatter modellene S150, S160, S175, S185, S205 og T190 og er en videreføring av de største modellene som er lansert de siste to årene.

Ifølge Bobcat har den nye serien bedre komfort, økt sikt og hyttestørrelse og lavere støynivå. Kompaktlasterprodusenten lover også at de nye maskinene har større løftekapasitet og større trekk- og brytekraft. Hydraulikkapasiteten for redskaper skal også være større og service og vedlikeholdsbiten enklere.

- Med denne nye serien setter igjen Bobcat standarden i kompaktlasterklassen. Rosendal Maskin tror den nye serien vil bli en populær modell i Norge. Bobcat kompaktlastere har et allsidig bruksområde og et omfattende redskapsprogram, sier Tor Anders Høgaas, produktsjef for Doosan Bobcat i Rosendal Maskin.

Økt rekkevidde og bedre sikt

Modellene S510 og S550 har radius bevegelsesområde for løftearmene, som gir god manøvreringsevne på trange områder og god rekkevidde. Løftehøyden er økt med 7 cm, til 290 cm. S530, S570, S590 og T590 modellene har parallelføring av løftearmene, og er velegnet for løfteoperasjoner og massehåndtering. De vertikale modellene tilbyr økt løftehøyde og optimalisert geometri. Maks løftehøyde er 302cm. Dette gir muligheten til å løfte tyngre lass høyere, og gjør maskinen mer fleksibel ved lasting av biler og stabling av paller, skriver Bobcat i en pressemelding.

Som hos de større modellene, er førerhuset flyttet 5 cm lenger fram på maskinen. Dette skal gi føreren bedre utsyn i alle retninger, og god oversikt over lasten og redskapet. En større hytte gir også bedre benplass i hytta. 500 serien har ifølge Bobcat den største døråpningen på markedet. Dørens terskel er lavere, og døren er 40 prosent større. Dette gir bedre sikt, og enklere inn- og utstigning for føreren. Førerhuset har blitt høyere, for å gi bedre takhøyde for føreren. Totalhøyden er likevel under 2 meter.

Størrelsen på side- og bakvinduer har økt, for å gi bedre utsyn til dekk eller belter, og bak maskinen. Et større takvindu skal gi bedre utsyn og mer komfort for føreren når armene er løftet.

- En utmerket arbeidsplass

Med 10 prosent økt størrelse og 30 prosent bedre utsyn, gir de nye lasterne sjåføren en utmerket arbeidsplass, og gode justeringsmuligheter på førersetet. God tetning av døra og overtrykk gir lite støv i førerhuset. Støynivået i førerhuset har blitt redusert med 5 dBA. Akselavstanden har økt 4 cm, som gir mer komfort og stabilitet, melder Bobcat.

Som standard leveres maskinen med styrespaker og pedaler som styrer løft og tilt funksjoner. Som tilleggsutstyr kan det leveres elektronisk joystickstyring. Det kan nå leveres instrumentpanel med fargedisplay som tilleggsutstyr. Her vil man få nødvendig informasjon om turtall, oljetrykk og temperatur. Effekten til arbeidslysene har økt med 50 prosent.

Økt hydraulikkapasitet og enkel service

500 serien har økt ekstern hydraulikkapasitet, som vil gi økt effektivitet ved bruk av hydrauliske redskaper. Bobcat er en ledende utstyrsleverandør som tilbyr redskaper til en rekke formål, skriver Bobcat i pressemeldingen.

Maskinene er designet for enkelt vedlikehold og service. Enkle sjekkpunkter og gjennomtenkte løsninger gjør det ifølge Bobcat enklere å gjennomføre planlagt vedlikehold.

Kjølesystemet på 500 serien har blitt redesignet for økt effektivitet og høyere ytelse for å unngå varmgang under lange og krevende arbeidsdager, en viktig forbedring for maskinens levetid. Den er også enklere å rengjøre enn tidligere modeller, ved at oljekjøleren svinges opp, og det er enkelt å rengjøre mellom oljekjøler og radiator, melder Bobcat.