Mye utbytte til Veidekke-ansatte

Styret i Veidekke innstiller på at det skal betales ut 330 millioner kroner i utbytte for 2012. 60 millioner av dette går til Veidekkes egne ansatte som har aksjer i selskapet.

Veidekke har stor fremgang på mange om råder, ikke minst i Norge, men som vi skrev på bygg.no i går har Veidekke også mange utfordringer, ikke minst innen asfaltvirksomheten som nå går med tap. Asfaltvirksomheten har plaget Veidekke på flere måter de siste årene. Konsernledelsen kan ikke sitte stille å se på at en divisjon som har mer enn to milliarder kroner i inntekter går med tap på flere millioner (- 7 mill. kroner i 2012).

Lønnsutgiftene har økt drastisk som følge av omleggingene i permitteringsloven. Asfaltarbeidere er typisk sesongarbeidere. Før var det slik at NAV betalte folk lønn i de månedene av året hvor det ikke er mulig å legge asfalt. Den ordningen er nå borte. Et forsøk på å lage helårs-stillinger for de nær 600 asfaltarbeiderne har blitt en meget dyr ordning for selskapet.

Veidekke passerte i fjor en samlet omsetning på over 20 milliarder kroner. Resultatet før skatt ble på 680,4 millioner kroner som er nær 71 millioner kroner mindre enn i fjor. For første gang ga virksomheten i Sverige et overskudd på 100 millioner (svenske kroner).