Slik skal Peab sikre seg IKEA-hjelp

Med to gjenkjennelige IKEA-figurer og en oppfordring om å bli med på å skru sammen IKEAs nye varehus, jakter Peab lokale samarbeidspartnere på Ringsaker.

Peab ønsker å koble til seg lokale leverandører når de skal føre opp et nytt IKEA varehus på Ringsaker. Nå inviterer de til informasjonsmøte på Hamar der målet er å komme i kontakt med potensielle nevenyttige IKEA-hjelpere som kan bidra med lokal "skruhjelp".

- Dette er et nytt geografisk område for oss, og vi ønsker nå å komme i kontakt med alle faggrupper, sier Peabs sjef for IKEA i Norge Trond Dahl i en pressemelding.

Han ønsker å komme i kontakt med både gamle og nye samarbeidspartnere av Peab.

Prosjektet på Ringsaker er en totalentreprise hvor Peab og IKEA har utarbeidet en samarbeidsmodell. Nå skal de knytte til seg leverandører på grunnarbeid, råbygg, teknisk anlegg, tak og fasader.

Peab har inngått en landsavtale med IKEA om å utvikle og bygge varehus i Norge. Det er planlagt oppføring av ti nye IKEA-varehus i Norden de nærmeste årene og Peab er valgt som totalentreprenør.

Formålet med avtalen er å sikre en bærekraftig og kostnadseffektiv ekspansjon gjennom å oppnå lavere byggekostnader, gjennomgående høy kvalitet, reduserte byggetider, samt å vise et tydelig ansvar for miljø og mennesker.

Byggestart på Ringsaker forventes høsten 2013.