Anleggsarbeid i gang på fv. 755

Nå starter anleggsarbeidet med å utbedre en fjellskjæring ved Hestdalen på fv. 755 mellom Leksvik og Vanvikan. Hensikten med tiltaket er å bedre trafikksikkerheten. Vegen blir stengt på dagtid på hverdagene.

– Fordi arbeidet skal foregå på og ved eksisterende veg har vi behov for å stenge vegen for trafikk i perioder, sier byggeleder Håvard Ellingsen i Statens vegvesen til etatens egne nettsider.

Fv. 755 mellom Leksvik og Vanvikan blir ifølge vegvesen.no helt stengt for gjennomgående trafikk i tidsrommet mellom kl. 0915-1400 på hverdager (mandag-fredag) i perioden fra 25. februar til torsdag 21. mars. Lørdager og søndager i perioden skal vegen holdes åpen.

Vegstengingen skal hovedsakelig skje ved skjæringen i Hestdalen.

– For å formidle informasjon til trafikantene benytter vi samme SMS-varsling som i forrige periode med anleggsarbeid på fv. 755. Tidligere abonnenter som ikke meldte seg av tjenesten trenger derfor ikke foreta seg noe nå, sier Ellingsen.

– Ellers i anleggsperioden må trafikanter påregne kortere vegstenginger på inntil 30 minutter og å møte lysregulering forbi anleggsstedet (både ved Hestdalen og i Grøtvika der det kommer ny bru) fordi vi ofte må stenge ett kjørefelt for å gjennomføre arbeidet, forklarer Ellingsen.

På fv. 715 skal det gjennomføres flere forskjellige tiltak: Siktutbedring, nye rekkverk, ny asfalt, fjellrensk, tilpasning av sideterreng og nye gatelys i kryssområdet ved fergeleiet på Rørvik.

Anleggsarbeidet på denne strekningen begynner først etter påske.

Arbeidet skal gjennomføres uten at fv. 715 Rørvik-Vanvikan stenges i lange perioder. Stenginger i perioder på inntil 30 minutter i forbindelse med sprengning kan forekomme. Dette varsles på forhånd med SMS.

– Vi vil benytte samme SMS-varsling som i forrige periode med anleggsarbeid i Vanvikbakken på fv. 715. Tidligere abonnenter som ikke meldte seg av tjenesten trenger derfor ikke foreta seg noe nå, sier Ellingsen.

– Ellers i anleggsperioden kan det bli stenging av ett kjørefelt med lysregulering. Trafikantene må derfor påregne noe ventetid, sier Ellingsen.

Anleggsarbeidet på begge vegene ferdigstilles sommeren 2013. Entreprenør som utfører arbeidet er Tore Løkke AS.