Solid fremgang for JM

Den norske delen av JM vokste videre i 2012. Driftsinntektene i 2012 for den samlede aktiviteten i Norge var for JM 2602 millioner kroner, 36 prosent høyere enn i 2011.

Resultatet før skatt var 128,3 millioner kroner for JM Norge konsern, opp fra 124,4 millioner kroner i 2011.

Selskapet igangsatte i fjor bygging av 815 nye boliger – 175 flere enn året før.

I Norge ble 649 JM-boliger solgt i fjor, mens selskapet hadde 1246 boliger under bygging her i landet ved utgangen av 2012. Det var kun fem usolgte ferdigstilte boliger, hvorav tre er visningsboliger.

- Vi er godt fornøyd med resultatene. Det var god respons på prosjektene våre som ble lagt ut for salg, og JM påbegynte også langt flere boliger enn i noe år tidligere i Norge, sier direktør for markedskommunikasjon Kjell Kvarekvål i JM Norge.

Han mener den høye aktiviteten blant annet skyldes JMs offensive arbeid for å sikre fortgang i planprosessene inn mot myndigheter både sentralt og lokalt.

Energieffektivt
Kvarekvål mener at også JMs høye standard for energieffektivitet har bidratt til god respons blant boligkjøpere. Høsten 2012 gikk JM Norge ut med en garanti om at alle nye boliger (prosjekteringsstart etter mars 2012) fra selskapet vil være 25 prosent mer energieffektive enn dagens myndighetskrav til boliger. Initiativet kommer i tillegg til andre lavenergiboliger som JM har levert i enkeltprosjekter.

– Vårt grønne løft imøtekommer kundenes tidsriktige ønsker for kvalitet, økonomi og klimavennlighet, sier Kvarekvål.

JM driver sin virksomhet i Stor-Oslo samt Vestfold, Telemark, Rogaland og Bergensområdet. Aktiviteten er høy i alle regionene. Ved utgangen av 2012 hadde den norske virksomheten en samlet byggerettsportefølje på 4 737 enheter under utvikling.

Solid fremgang i Norge
JMs vekst, kombinert med generelt høy aktivitet i byggebransjen, gir utfordringer knyttet til kostnadsutviklingen.

- JM arbeider langsiktig for å standardisere rutiner, tekniske løsninger og produkter for å bli mer effektive. Betydelige forbedringer er allerede gjort i prosjektutformingsprosessene, prosjekteringsanvisninger og innredningsstandarder og innredningshåndtering. Lean-metodikken er tatt i bruk i produksjonen på byggeplass, sier Kvarekvål.

For JM-konsernet som er notert på Stockholmbørsen, økte inntektene til 13,134 milliarder svenske kroner, opp fra 12,217 milliarder svenske kroner året før. Driftsresultatet gikk ned fra 1321 millioner svenske kroner i 2011 til 1272 millioner svenske kroner i 2012. Det ga en driftsmargin på 10,6 prosent.

JM har besluttet å flytte sitt norske hovedkontor og organisasjonen for region Oslo Vest fra Rud og Sandvika i Bærum til Lilleaker i januar 2014.