Rambøll skal bistå planlegging av fv. 33

Statens vegvesen har inngått kontrakt med Rambøll om byggeplanlegging for den kommende utbyggingen av fylkesveg 33 mellom Langsletta og Totenvika kirke. Kontrakten med Rambøll er på nesten ni millioner kroner.

Rambøll starter arbeidet med byggeplanene, blant annet byggetegninger som benyttes under selve utbyggingen, i løpet av kort tid.

Firmaet skal også bistå Statens vegvesen i å utarbeide konkurransegrunnlaget som benyttes for å lyse ut oppdraget om utbygging av fylkesveg 33 mellom Langsletta og Totenvika, melder Statens vegvesen på sine nettsider. 

Planlegging involverer naboene
I forbindelse med oppstarten av byggeplanleggingen vil det bli gjennomført et åpent møte. Tid og sted for dette vil bli annonsert i lokale aviser og på disse nettsidene. I tillegg vil det bli holdt grunneiermøter ved behov.

Starter utbygging 2014
Finansieringen av prosjektet ble vedtatt av Stortinget i oktober 2012. Statens vegvesen vil derfor lyse ut konkurransen om utbyggingen av fv. 33 mellom Langsletta og Totenvika så fort byggeplanleggingen er ferdig. 

Rambøll skal være ferdig med sitt arbeid i løpet av januar 2014 slik at utbyggingen kan starte sommeren 2014.

Følgende er planlagt bygd på strekningen:

- Dagens veg med en vegbredde på 5,5 til 6 meter utvides til en 8,5 meter bred veg på den ca. 7,2 kilometer lange strekningen mellom Langsletta og Totenvika.
- Gang- og sykkelveg på strekningen Fjellhaug-Totenvika kirka.
- Vegbelysning på strekningen Fjellhaug-Totenvika kirke.
- Støytiltak på enkelte eiendommer.
- Bussholdeplasser og enkel terminalløsning ved Fjellhaug og Totenvika kirke.