Tysk økonomi skrumpet inn før nyttår

Tysklands økonomi skrumpet inn med 0,6 prosent i siste kvartal i fjor. Hovedårsaken var krisen i eurosonen, som svekket den tyske eksporten til andre EU-land.

Tallet som ble lagt fram torsdag, viser ifølge fagøkonomer at Europas største økonomi ikke lenger er skjermet mot nedgangen i eurosonen for øvrig. Nedgangen kom etter at veksten i den tyske økonomien gradvis svekket seg i de tre første kvartalene av 2012.

– Tallene for fjerde kvartal inneholder blandede signaler. Mens både forbrukerne og det offentlige brukte litt mer penger, sank investeringene i byggebransjen noe og investeringene i produksjonsutstyr enda mer, påpeker det statistiske sentralbyrået Destatis.

– Hovedårsaken til nedgangen i fjerde kvartal ligger i samhandelen med utlandet, som var forholdsvis svak i fjerde kvartal av 2012. Eksporten av varer sank mer enn vareimporten, het det videre i kunngjøringen fra Destatis.

Fagøkonomer og andre analytikere tror ifølge nyhetsbyrået AFP at tilbakeslaget i den tyske økonomien er forbigående. De spår at tyskerne vil få ny økonomisk vekst allerede fra inneværende kvartal av.