Veidekke Eiendom utvider i Sverige

Veidekke Bostad har inngått et samarbeid med Alecta, Sveriges største livforsikringsselskap, om utvikling, bygging og forvaltning av boliger.

 - Vi er svært godt fornøyd med at Alecta aktivt har valgt Veidekke som samarbeidspartner på grunn av på vårt omdømme som kompetent boligutvikler, sier visekonsernsjef Arne Giske i Veidekke.

I Sverige utgjør det profesjonelle utleiemarkedet en betydelig del av boligmarkedet. Veidekke Bostad har inntil nå ikke vært aktiv i denne delen av markedet.

- Gjennom dette samarbeidet får vi tilgang til en betydelig del av det svenske boligmarkedet, sier visekonsernsjef i Veidekke og ansvarlig for Veidekke Eiendom Skandinavia, Arne Giske. I tillegg skal Veidekke Bostad og Alecta utvikle borettslag og selveierleiligheter.

Veidekke Bostad og Alecta har sammen etablert selskapet Convea som skal stå for utvikling, bygging og forvaltning av leilighetene. Ambisjonen er at Convea skal bli en fremtredende aktør på boligmarkedet i storbyregionene rundt Stockholm, Gøteborg og Malmø.

Det er i tillegg etablert to datterselskaper: Convea Produktion har ansvaret for utvikling og produksjon av boligprosjektene og drives av Veidekke Bostad, mens Convea Fastigheter skal stå for eierskap og forvaltning av leilighetene og drives av Alecta.

Veidekke Bostad har lang og god erfaring med utvikling og bygging av boliger. Alecta forvalter ca 500 mrd. SEK og har lang erfaring innen eiendomsinvesteringer. Eiendomsbeholdningen til Alecta har verdier på rundt 37 mrd. SEK.

- Vi er veldig fornøyd med samarbeidet med Alecta. Det gir oss muligheten til sammen å utvikle fremtidens boliger. Gjennom Convea får vi introdusert et nytt og sterkt initiativ som tilfører markedet nyproduserte, attraktive og klimavennlige boliger, sier Per-Martin Eriksson, administrerende direktør i Veidekke Bostad.