Grønt lys for Trysil-flyplass

Den svenske miljødomstolen gir klarsignal for Sälen/Trysil airport, og gir konsesjon for en rullebane på opptil 2500 meter.

– Miljødomstolen har nå endelig godkjent at vi får bygge flyplass i henhold til søknaden. Dommen er klar og tydelig slik jeg oppfatter den, sier Trysil-ordfører og leder i det midlertidige styret i flyplassprosjektet, Ole Martin Norderhaug til Østlendingen.

Avisen skriver at Sälen/Trysil airport-saken har rullet i rettsystemet i flere år. De første saksdokumentene ble overlevert miljødomstolen helt tilbake i 2009.

11.250 flyavganger
I dommen blir det gitt konsesjon til en utbygging av totalt 2,5 kilometer rullebane og totalt 11.250 flyavganger og ankomster årlig, hvorav 7.200 er innenfor charter og ruteflyging.

Finansieringen av prosjektet er fortsatt uavklart.

– Det er fortsatt langt fram. Men dette er en dom som mange har ventet på. Og det vil helt sikkert skape en ny interesse og en ny optimisme for dem som måtte ha mistet den, sier ordføreren. Men vi må også ta høyde for at avgjørelsen kan bli påklaget, sier han.

Forbehold
Konsesjonen er avhengig av flere miljøfaktorer, blant annet støy i forhold til flyplassens naboer. Dommen er først rettskraftig om en måned.