Prestisjeuniversitet valgte norsk konsulentselskap

Det norske konsulentselskapet Metier har inngått et samarbeid med det franske universitetet SKEMA Business School utenfor Paris. Resultatet er et helt nytt studium i prosjektfag.

Det norske konsulentselskapet Metier har de siste årene utviklet anerkjente utdanningsprogram i prosjektledelse.

I april når selskapet en ny milepæl. Da starter de første Executive MBA-studentene på et studium som er nyutviklet av SKEMA Business School i Paris i samarbeid med University of Texas, Dallas og Metier Academy.

- Med studenter i 72 land er Metier blitt en internasjonal maktfaktor i miljøer der målet er prosjektforbedringer, sier senior manager i Metier Academy, Vigdis Lamberg i en pressemelding.

En rekke av Metiers kunder har kontorer i mange land. Det er bakgrunnen for at Metier Academy ønsket å se seg om etter en internasjonal akademisk samarbeidspartner.

- Men vi ønsket ikke å gå på akkord med fokuset på praktisk prosjektstyring. Derfor måtte vi lete lenge for å finne en partner som selv på høyskole- og MBA-nivå fortsatt har fokus på praktiske løsninger, sier Vigdis Lamberg.

Etter å ha vurdert en rekke universiteter, festet Metier seg ved SKEMA Business School utenfor Paris. Universitetet skårer høyt på Financial Times rangering over de beste universitetene i verden.

- Her traff vi entusiastiske professorer som ønsket vår praktiske tilnærming hjertelig velkommen, sier fagansvarlig Ida Lau Borch i Metier Academy.

Hun er selv sivilingeniør fra NTNU og har mange års erfaring både som prosjektleder og som faglærer i prosjektfag. Borch har hatt tett kontakt med prosjektressursene hos SKEMA og bistått dem i arbeidet med å utvikle en helt ny utdanning.

- Så langt har ikke prosjektfagene fått stor plass i Executive MBA-studier. Dette er på høy tid fordi stadig flere ledere innser at kunnskap om smarte prosjektprosesser er virksomhetskritisk kompetanse, mener Ida Lau Broch og viser til både egne kunders erfaring og internasjonale studier som beviser nær sammenheng mellom en virksomhets prosjektmodenhet og resultater.

- Det handler om prosessforbedringer i hele verdikjeden. Kunnskap om enda mer effektive prosesser vil raskt gi resultater på bunnlinjen, sier Ida Lau Borch.