Idealcombi med vinduskonsept

Den Danske vindusprodusenten Idealcombi AS har utviklet og lanserer nå et nytt konsept innen vinduer og dører på det norske markedet.

Den danske produsenten har videreutviklet energiserien FUTURA+ i tre-aluminium, med en kjerne av polyuretan (PUR), slik at den nå kan åpnes med innadslående vindusrammer.

– Smale karmprofiler med dertil større glassflater er ikke tidligere sett på innadslående vinduer. Samtidig kan man nå kombinere ut og innadslående vinduer i et og samme prosjekt da begge vindusløsningene har samme utvendige design. Dette er unikt og nytenkende, og begge alternativene har selvfølgelig svært lave U-verdier, heter det i en melding fra Idealcombi.

Den nye Kip-dreie fuksjonen med et grep i matt krom, fra den danske designduoen Smedegaard & Weiss er er nå også å se i FUTURA+ serien.

– Arkitekter og prosjekterende har nå fått nye muligheter til å kombinere design og funksjon. Frem til nå har man alltid kommet i et dilemma når man skulle kombinere vinduer med forskjellige slagretninger i samme prosjekt. De innadslående, med sine brede rammer, vil alltid virke tunge og bombastiske sammenlignet med de moderne slanke utadslående. Derfor har man ofte vært nødt til å velge mellom design og funksjon, og dermed fått et resultat som ingen er helt fornøyd med, skriver selskapet videre.

Idealcombi har med Kip-dreiefunksjonen konstruert et innadslående vindu, som designmessig skal være identisk med den utadslående varianten, sett fra utsiden.

I Danmark er man godt igang med å presentere denne vinduserien for markedet.

– Vi er selvfølgelig spente på hvordan det norske markedet vil ta imot våre løsninger og materialer, siden nordmenn er meget glad i sine trevinduer, og har lange tradisjoner med bruk av tre i sine hus og hytter. Norge vil være vårt primære satsingsområde i tiden fremover, og vi holder på å bygge opp en organisasjon med fokus på salg, teknisk ekspertise og ikke minst service fra våre nye lokaler i Nydalen, sier markedsdirektør Claus Winther i Idealcombi.