Entra Eiendom kjøper Schweigaardsgate 16

Entra Eiendom har inngått avtale om kjøp av eiendommen og det prosjekterte europeiske hovedkontoret til Statoil Fuel & Retail i Schweigaardsgate 16 i Oslo sentrum.

Kjøpet forutsetter klargjort tomt og langsiktig leiekontrakt med Statoil Fuel & Retail. Kjøpet er gjennomført etter en åpen budprosess som ble utlyst i begynnelsen av november 2012.

Kjøpesummen for prosjektet/tomten er avtalt til MNOK 190 og Entra vil være ansvarlig for oppføring av bygget og prosjektgjennomføring. Statoil Fuel & Retail har inngått en langsiktig leieavtale med planlagt innflytting i første halvdel av 2015.

- Vi er meget tilfreds med avtalen og gleder oss til å sette i gang med prosjektet for å sikre at Statoil Fuel & Retail får et topp moderne, miljøvennlig og fleksibelt europeisk hovedkontor. Både eiendommen og prosjektet er svært attraktive i et strategisk viktig område for Entra. Vi er meget fornøyd med at vi vinner frem i prosessen som følge av vår bredde innen prosjektgjennomføring, utleie og drift, sier Anne Harris, CFO i Entra Eiendom.

Det rammesøkte kontorbygget er på T-BRA (tillatt bruksareal) 11.469 kvm fordelt over åtte etasjer. I tillegg er det prosjektert for to etasjer under bakken. Totalt utleieareal blir på ca. 15.300 kvm. Prosjektert teknisk anlegg gir godt inneklima, og utstrakt bruk av styring og automatisering gir et effektivt, moderne bygg med moderate energi- og felleskostnader. Prosjektet har en ambisjon om å oppnå BREEAM miljøklassifisering «excellent».

Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra Eiendom og tidligere CFO i Statoil Fuel & Retail, erklærte seg inhabil i videre behandling av Statoil Fuel & Retails eiendomsprosjekt da han informerte selskapet om at han var en sentral kandidat i Entras rekrutteringsprosess.

Eiendommen ligger i Schweigaardsgate 16 ved Teaterplassen, noen få minutters gange fra Oslo S og rett ved siden av bussterminalen i Oslo. Entra eier flere eiendommer i området, inkludert Schweigaards gate 15 B, Biskop Gunnerus gate 14 og det såkalte Sundt-kvartalet. Barcode i Bjørvika ligger på andre siden av den nye gangbroen over jernbanesporene. Eiendommen er for tiden under prosjektering.