Kontrollkomiteen måtte utsette Giske-innstilling

Næringsminister Trond Giske (Ap) må vente enda en uke før han får vite hvor bred og sterk kritikken blir etter høringene i kontroll- og konstitusjonskomiteen om utøvelsen av statlig eierskap.

Regjeringspartienes representanter i kontroll- og konstitusjonskomiteen trengte mer tid. Innstillingen som skulle vært avlevert tirsdag ble derfor utsatt en uke.

– Vi hadde behov for å avklare noen punkter. Det var noen uklarheter som vi må sjekke ut, sier Arbeiderpartiets fraksjonsleder i komiteen Martin Kolberg til NTB.

Styreutnevnelsene i Telenor og Kongsberg Gruppen og rotet rundt ansettelsen av ny toppleder i Entra Eiendom var utgangspunktet for eierskapshøringen i desember.

Der tegnet det seg et bilde av en dypt splittet kontrollkomité: Opposisjonspartiene var kritiske til Giskes rolle i prosessene, mens statsråden selv understreket at det ikke sitter noen venner av ham i de 22 styrene som hans departement har ansvar for.

Det er ventet at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre vil komme med kritikk av Giske i innstillingen, mens regjeringspartiene i utgangspunktet ikke så behovet for noen høring i det hele tatt.