Bondistranda Askers største boligprosjekt

Prosjektet Bondistranda innebærer utvikling av et nytt område i Asker. Det første byggetrinnet, som ble ferdigstilt i 2012, består av 84 boliger i to sameier.

Over de nærmeste årene skal det føres opp over 200 selveierleiligheter på Bondistranda. Prosjektet består av to ulike bygningstyper, som anlegges mellom Røykenveien og Bondivannet.

Peab AS er totalentreprenør for prosjektet. Byggherren er Bondistranda Utvikling, som eies 50 prosent av Peab Eiendomsutvikling AS og 50 prosent av ABBL. ABBL er et andelslag eid av sine medlemmer, som utvikler, oppfører, formidler og forvalter boliger i Asker, Bærum, Røyken og Oslo Vest.

Nærmest Røykenveien bygges det tradisjonelle lavblokker på fire etasjer, med heis ned til garasjekjeller. Nede mot vannet bygges det såkalte Kløverhus på fire etasjer, som vil bestå av en treroms leilighet og to fireroms leiligheter på hvert plan.

Totalt sett vil området bestå av en rekke ulike leilighetstyper fra toroms leiligheter på 49 kvm til store familieboliger på 119 kvm. Forventet totalomsetning for prosjektet er 750 millioner kroner, inkludert mva.

Som en del av boligprosjektet, og satsningen på sikker skolevei, har Peab også bygget infrastruktur til en verdi av 35 millioner kroner for Asker kommune og Statens vegvesen.

Oppføring av byggetrinn to pågår nå. Byggetrinn tre og resten av området vil stå ferdig senest i 2015 – forutsatt tilstrekkelig salg.

Arkitektkontoret GASA AS har vært arkitekt for prosjektet og det har vært et mål at tomtens gode sol- og lysforhold skal komme den enkelte bolig til gode. Dette har ført til en høy andel leiligheter med gjennomlys og et utbyggingsmønster som gir et høyt antall hjørneleiligheter.

Utbyggingen på Bondistranda er basert på et miljøprogram som skal sikre lavt energiforbruk og lavest mulig belastning på miljø og omgivelser. Programmet beskriver tiltak i alle prosjektets faser, fra riving og klargjøring av tomt til ferdig driftet bygg. Miljøprogrammet har også påvirket valget av fasadematerialer. Tegl og lerk er materialer som er egnet for gjenvinning og har minimalt behov for overflatebehandling og vedlikehold.

Bondistranda er nominert som ett av fire prosjekter til prisen Årets Bygg 2012.

Les mer om utemiljøarbeidene som er gjort på prosjektet her