Mesta lavest på to driftskontrakter

Mesta er lavest på to driftskontrakter på Vestnes  og Ytre Sunnfjord.

Vestnes:
Fredag var det anbudsåpning for vinterkontrakten Vestnes i Møre og Romsdal og Mesta ligger an til å vinne kontrakten med en anbudssum på 55,8 millioner kroner.

Statens vegvesen er oppdragsgiver og kontrakten omfatter vinterdrift av de statlige og fylkeskommunale veiene på Vestnes og området rundt, sør for Romsdalsfjorden.

Kontraktens oppgaver og utstrekning utgjør en del av det som i dag er driftskontrakt Indre Romsdal og som utføres av Veidekke. Denne kontrakten har Statens vegvesen bestemt skal deles opp i ni ulike kontrakter. Alle kontraktene har en varighet på fem år og løper fra 1. september 2013.

- Dette var positivt for Mesta. Denne kontrakten gir oss betydelige synergier opp mot kontraktene Åndalsnes og Sunnmøre, samt at vi får driftsansvaret for sammenhengende hovedvei fra Lillehammer til Ålesund, sier regiondirektør Midt Arne Årsbog i Mesta.

Resultatene av anbudsåpningen fredag:

* Mesta 55,8 millioner kroner
* Veidekke 76,2 millioner kroner
* J. M. Moen Anlegg 77,8 millioner

Før kontrakten kan signeres skal Statens vegvesen kontrollregne tilbudene.

Ytre Sunnfjord:
Etter tirsdagens anbudsåpning ligger Mesta an til å beholde driftskontrakten for Ytre Sunnfjord de neste fem årene. Mestas anbudssum er på 113,3 millioner kroner og Statens vegvesen er oppdragsgiver.

Driftskontrakten Ytre Sunnfjord omfatter det statlige og fylkeskommunale veinettet i kommunene Flora, Naustdal og Bremanger. Den nye kontrakten har en varighet fra 1. september 2013 og fem år fram i tid.

- Dette var kjekt og viktig for Mesta. Det å vinne driftskontrakt Ytre Sunnfjord gjør at vi er godt posisjonert i forhold til driftskontrakt Indre Sunnfjord, som skal ut på anbud neste år, sier regiondirektør vest Kjell A. Næss i Mesta.

Resultatene av anbudsåpningen tirsdag:

Før kontrakten kan signeres skal Statens vegvesen kontrollregne tilbudene.