Gulvsystem fra BASF gullsertifisert

UCRETE gulvsystemer fra BASF Construction Chemicals er tildelt Eurofins "Indoor Air Comfort Gold Certificate", som beviser at systemet oppfyller den tyske AgBB-standarden.

AgBB-standarden gir retningslinjer for at produktet ikke avgir noen helsefarlige, flyktige og organiske stoffer til omgivelsene.

‑ Bærekraftighet, bevaring av ressurser og energisparing er viktige temaer i forbindelse med nye bygge- og ombyggingsprosjekter. Det handler om byggproduktenes miljøkompatibilitet og varighet. Etterspørselen etter banebrytende løsninger er større enn noen gang, sier Erik Gabrielsen i BASF AS Construction Chemicals Norway.

Takket være de enestående produktegenskapene har UCRETE fra BASF Construction Chemicals gjennom praktisk bruk i flere tiår vist seg som en bærekraftig gulvløsning. Gulvsystemer til produksjonslokaler i mat og drikke ‑ samt kjemi- og farmasøytindustrien høster anerkjennelse for sin enestående livssyklus.

Det robuste industrigulvet tåler både kjemisk, mekanisk og ekstremt høy termisk belastning over tid. Den nyeste studien frå oktober 2012 gjort av BMG Engineering, bekrefter gulvets miljøkompatibilitet.

‑ Hvis man sammenligner miljøpåvirkningen fra UCRETE polyuretanbetonggulv med flislagte industrigulv, scorer UCRETE betydelig høyere på drivhuseffekt, nedbryting av ozonlaget, samlet energi- og vannforbruk og har betydelig redusert miljøpåvirkning gjennom hele produktets levetid, sier Gabrielsen.

I tillegg har gulvet en tykkelse på kun 6–9 mm slik at transport av materiale holdes på et minimum. UCRETEgulv er helt fritt for løsemidler, vedlikeholdsfrie og har ekstra lang levetid.

‑ Mange gulv som ble lagt for 20 og 30 år siden fungerer fremdeles uten problemer og er i full bruk i dag, påpeker Gabrielsen.

Når gulvet nærmer seg slutten på levetiden, kan det ganske enkelt bli liggende og dekkes av et nytt gulv. Dette er både kostnads- og energibesparende siden man slipper fjerning, transport og lagring av gammelt gulvmateriale. Lang levetid beviser at UCRETE gulv er et bærekraftig gulvsystem, og med gullsertifikatet som dokumentasjon vil dette tilfredsstille byggebransjens strenge miljøkrav til produkter som skal benyttes.