Tidenes Cat-convoy

Pon Equipment er klar for tidenes mest omfattende Cat-convoy.

Pon Equipment skal ut på sin mest omfattende convoy noensinne og med på turneen skal de ha med seg både MAN, Sitech, Cat Finance og Pon Rental.

– Et samarbeid mellom Pon og MAN faller seg helt naturlig, spesielt fordi Pon er MAN-forhandler i Nederland og fordi merket er synonymt med høy kvalitet og heavy-duty biler i anleggsbransjen, sier markedssjef i Pon Equipment, Espen Paulseth.

Tidenes lengste convoy

Cat Convoy 2013 er delt i to parallelle ruter. Convoy vest starter allerede 19. mars og går fra sør i Rogaland, via Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, før den ender opp i Sør-Trøndelag. Convoy vest har hele 19 stoppesteder.

Convoy nord begynner på Røros 25. april. Derfra går den gjennom Trøndelagsfylkene og Nordland. Convoyen ender til slutt opp i Troms, nærmere bestemt Tromsø, rett i forkant av NNBA.

Mye maskiner

Hjullastere under 18 tonn er blant maskinene Pon Equipment ønsker å vise frem under convoyen.

– Den nye Cat K-serien små hjullastere er noe som må oppleves, sier Dagfinn Sand, produktsjef for kompaktmaskiner i Pon Equipment

Cat 924K, 930K og 938K setter ifølge Sand en helt ny standard for produktivitet, drivstoffutnyttelse og komfort. Et svært lavt støynivå (66dbA) i førerhytten, trinnløs elektronisk styrt hydrostatisk transmisjon og nytt, optimalisert lasteaggregat med Z-profil, gjør at en kan arbeide komfortabelt og effektivt hele dagen.

Pon Equipment vil også ha med seg Cat minigravere.

–Cat minigravere under tre tonn, er nå tilgjengelig i hele seks forskjellige modeller. På convoyen kommer vi til å vise den helt nye 301.7D, som har en totalvekt på 1850 kilo. Cat 301.7D er en kompakt, rask og sterk maskin med proporsjonalstyrt ekstrahydraulikk og en førerhytte som gir utmerket sikt og plass til store fører, opplyser Sand.

Mellomstore hjullastere

I Cat Convoy 2013 tar Pon Equipment også med seg de mellomstore hjullasterne, 966K (27,5 tonn) og 972K (28 tonn).

– Denne serien har blitt meget godt mottatt i markedet på grunn av det suverene førermiljøet, det lave støynivået og den høye produktiviteten den gir. I tillegg er spakstyringen på disse maskinene helt unik, det er noe som bare må testes, sier produktsjef for MWL, Fredrik Sætren.

E-serie gravemaskiner

Utover hjullasterne, blir også E-serien gravemaskiner med. Ifølge Pon Equipment er fellesnevneren for denne produktserien lavt dieselforbruk, et meget godt førermiljø, samt sterk og presis hydraulikk. Maskinene 312E(15,7 tonn), 316E(18,5 tonn), 320E(23,5 tonn) og 323E(25 tonn) blir med på tur.

– 312E er en fantastisk maskin å kjøre, og er en videreføring av suksessen som markedslederen 312D gjorde. Felles for alt utstyr fra Caterpillar er et høyt fokus på sikkerhet. Maskinene har ekstra høye rekkverk og sklisikring, i tillegg til at kritiske vedlikeholdspunkter er tilgjengelige fra bakken. Det er viktig for oss at maskinførere er trygge på jobb, sier Sætren.

To MAN lastebiler

MAN Last og Buss tar med seg lastebilene MAN TGS 41.480 og MAN TGX 26.540 på veien. Førstnevnte er en 16m³ tungdumper med 4 aksler, og en motor på 480 hestekrefter. TGS er en normaldumper som rommer 11m³ på 3 aksler. Begge med automatisk girsystem.

– Vi i MAN er veldig glade for å ha blitt valgt av Pon til å være med på Cat Convoy 2013. Reisen gir oss gode muligheter til å vise frem våre produkter til store kundegrupper. Vi kommer til å involvere selgerne våre over hele landet. Vi håper å få treffe både nye og eksisterende kunder på turen, og ønsker selvsagt å selge enda flere biler, sier Arne Tvenge, product manager i MAN.

Sitech viser Trimble

Sitech Norway AS, som blir med Pon Equipment på veien, er forhandler av verdens største produsent av GNSS-utstyr, Trimble.

– Vi vil stille med maskinstyringssystemer på utvalgte maskiner, samt stikningsutstyr, lasere og vektsystem på hjullastere. For alle som er interessert i hvordan teknologi kan bidra til å få utført jobber raskere, med et mer nøyaktig resultat, er vi der med informasjon, opplæring og demonstrasjon. Vi kommer også til å ha kampanjer på utvalgte modeller og systemer under hele convoyen, forteller salgssjefen i Sitech Norway AS, Ståle Eikrem.

Cat Finance på plass

– Gjennom tett samarbeid med Pon som leverandør og Caterpillar som produsent, tror jeg vi kan tilby en betydelig merverdi til kunder som kjøper produkter fra Caterpillar. Cat Finance har gjennom samarbeidet med Pon utviklet en ekspertise på maskinene og en forståelse av hva som er viktig for kundene. Vi ser frem til å delta på Cat Convoy 2013, og kommer til å være representert på alle destinasjoner, sier Rune Lødemel, representant fra Cat Finance.

Leier ut Cat

Pon Rental leier ut Cat maskiner over hele Norge, og er en av Norges største aktører innen utleie av anleggsmaskiner.

– Å være med på convoy sammen med en produktportefølje som er helt lik vår egen, gir oss en unik mulighet for å vise kundene hvem vi er og hva vi kan tilby dem, sier Rental Manager Jone Ølberg.